NB I

Egyik újonc sem lőtt gólt

A házigazda Nyíregyháza 0-0-t játszott a Dunaújváros ellen az élvonal hetedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Dunaújváros PASE 0-0
Nyíregyháza, 2200 néző. Játékvezető: Bognár T.
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Fodor F., Gengeliczki, Törtei – Sándor I. (Huszák, 32.), Abdouraman – Pekár, Pákolicz (Szécsi M., 62.), Koller (Lázár B., 79.) – Bajzát. Edző: Csábi József
DPASE: Milinte – Villám, Gavrics, Csehi, Szekeres A. – Józsi (Lázár Zs., 50.), Böőr (Godslove, 80.), Nikházi, Dodlek – Thiago (Pascua, 86.), Perics. Edző: Dobos Barna

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fontos találkozót játszott hazai pályán a Nyíregyháza, amelynek vendége a másik újonc Dunaújváros volt. A találkozót Egervári Sándor korábbi szövetségi kapitány is a helyszínen tekintette meg.

Az első tíz percben mezőnyjáték folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 11. percben Koller érkezett középen egy beadásra, de hajszállal lemaradt a labdáról. Mindkét csapat alaposan felkészült a másikból, így nem tudtak egymásnak meglepetést okozni. Az első 25 perc helyzet nélkül telt el. A 33. percben szöglethez jutott a házigazda: Törtei beadása után Abdouraman alig fejelt mellé.

A negyvenedik percben újabb veszélyes Spartacus-szöglet következett, de a gólvonal előtt tisztáztak a vendégek. A 42. percben újabb helyzet alakult ki: Bajzát lövése alig ment fölé egy szép támadás végén. Két perccel később Huszák lőtt húsz méterről, de Szekeresről kivágódott a labda. Az első félidőben gól nem esett, bár a Szpari jobban játszott a játékrész felétől.

A második félidő vendéghelyzetekkel indult, előbb Perics, majd Nikházi lőtt mellé. A másik kapu előtt Huszák próbálkozott, de labdája fölé ment. A 69. percben hatalmas nyíregyházi helyzet maradt ki: Törtei beadása után Gengeliczki elé került a labda, aki 14 méterről fölé lőtt. A 73. percben rövid időn belül három szögletet is rúghatott a Szpari. Az egyik után Fodor Ferenc kapáslövését blokkolták.

A nyolcvanadik percben Bajzát próbálkozott 18 méterről, de mellé ment a lövése, majd Pekár tört a tizenhatoson belülre, elesett, de nem ítélt büntetőt a játékvezető. A második félidőben sem született gól, így a végeredmény 0-0 lett – tudósított a Nyíregyháza Spartacus honlapja.

– Igazságos döntetlen született, nagyon sok helyzet egyik csapat előtt sem volt. Lehetőségek voltak mindkét oldalon, de kimaradtak. Nem volt nagy színvonal, nem volt nagy iramú mérkőzés, a döntetlen igazságos, egyik csapat sem érdemelt győzelmet. Az első felvonásban nem kezdett jól a Szpari, az első harminc percben inkább a Dunaújváros támadott, ám helyzeteket nem tudott kialakítani. Az első félidő végén átvette az irányítást a Nyíregyháza. A második periódus elején két nagy helyzete volt a vendégcsapatnak, később inkább a Szpari irányított, a DPASE pedig visszahúzódott. Igazi gólhelyzetet ezúttal sem tudtak kialakítani a házigazda. A meccs előtt is tudtam, hogy nehéz lesz, és ez igazolódott is. Nagyobb iramra és tűzre számítottam – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője.

Olvasói sztorik