NB II

Cél a hosszú élvonalbeli tagság

Pákolicz Dávid elmondta, nagy ünneplés várt a csapatra szombaton, a bajnoki cím megszerzése után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt fordulóban a Szigetszentmiklós elleni kiütéses, 6-1-es sikerével biztosította NB II-es bajnoki címét a Nyíregyháza Spartacus. Az együttes így egy fordulóval a bajnokság vége előtt már nem csak a feljutást, hanem az elsőséget is megünnepelhette.

Pákolicz Dávid, a Nyíregyháza játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagy parti kerekedett a lefújás után. A gólgazdag találkozó kapcsán megjegyezte, kijárt már egy ilyen siker a szurkolóknak, illetve a csapatnak egyaránt.

– Sikerült rendesen megünnepelni a bajnoki címet?
– Nagy buli kerekedett a Szigetszentmiklós elleni meccs után, nagyon jól éreztük magunkat – emlékezett vissza Pákolicz Dávid. – Sok néző ott maradt a stadionban, így remek volt a hangulat. A vezetőség, illetve a szurkolók eleve ünneplésre készültek, hiszen a feljutásunk már biztos volt, de a győzelemnek köszönhetően egyben bajnokavatás is volt szombat délután.

– Hat-egyre nyertek egy nem tét nélküli találkozón. Ennyire sikerült feloldódni a bajnokság végére?
– A legelején még a Szigetszentmiklós szerzett gólt, az egy kicsit megfogott minket, de gyorsan egyenlítettünk, utána pedig kiszakadt a gólzsák. Kijárt már egy ilyen siker a csapatnak, régen nyertünk ilyen különbséggel. A gólokkal és a jó játékkal is adósak maradtunk az elmúlt időszakban, a szurkolóinknak is járt már, hogy ezt a Nyíregyházát lássák a pályán. A Kisvárda elleni győzelem sok mindent felszabadított bennünk, ennek is volt köszönhető, hogy hat gólt tudtunk lőni a legutóbbi fordulóban.

– A szezon során mikor hitték el, hogy reális esélyük van a feljutásra?
– Az őszi elsőség után már nyilvánvaló célunk volt, hogy kiharcoljuk az NB I-be jutást. Utólag visszagondolva talán a tavaszi rajtunk után kezdtük elhinni, hogy feljuthatunk. Öt győzelemmel kezdtük a szezon második felét, ezután már elkezdtünk foglalkozni a feljutás gondolatával. Viszont talán kicsit korán tettük ezt, lehet, hogy fejben kissé elkényelmesedtünk, hiszen ezt követően jött hat nyeretlen meccs, nyögvenyelősen folytattuk a bajnokságot. Görcsösen játszottunk, minél hamarabb el akartuk dönteni a feljutást. Azonban még időben kapcsoltunk, így a bajnoki címet is meg tudtuk szerezni.

– Mire lehet képes az NB I-ben a mostani csapat, illetve hogy érzik belülről, kellenek majd erősítések?
– Ezt nehéz megmondani, de természetesen mindenki egyetért azzal, hogy mindig lehet erősödni, és nyilván a vezetők most is megtesznek mindent a keret megerősítéséért. Ez az ő feladatuk, mi játékosok ezzel nem foglalkozunk. A célunk nem lehet más, mint a szezon elején közösen kitűzött feladatok teljesítése. El kell érnünk, hogy stabil NB I-es csapata legyen Nyíregyházának, nem szabad, hogy már az első év végén veszélybe kerüljön az élvonalbeli tagság.

Olvasói sztorik