NB II

A stabil, jó szereplés a cél

Pákolicz Dávid szerint az összes NB II-es csapat irigyelheti, amilyen körülmények között Ausztriában dolgoztak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egycsoportos másodosztályra készülő Nyíregyháza kerete jelentősen átalakult a nyáron, több új játékos is érkezett. A csapat nemrég Ausztriában edzőtáborozott, és sikeres felkészülést zárt. A riválisok a Gyirmót mellett a Spartacust tartják a legerősebb, anyagilag legstabilabb klubnak. A 28 éves támadó középpályás, Pákolicz Dávid a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, szerinte már a bajnoki rajt előtt egész jól összekovácsolódtak.

– Úgy érzem, a sok új játékos ellenére már most egészen jó kis közösség alakult ki – mondta Pákolicz Dávid. – Ezt segítette az osztrák edzőtábor is, ami rendkívül jól sikerült. Kifejezetten jó körülmények között dolgozhattunk, az összes NB II-es csapat megirigyelhetné. Szuper volt a szálloda, nagyon jók voltak a pályák. Pörgős, színvonalas edzőmeccseket játszottunk jó csapatok ellen. Nagyon pozitívan értékelem ezt a tíz napot. Itthon most már a stadionban készülünk, úgyhogy a feltételek adottak a jó szerepléshez.

Érdekes kérdés, hogy mi számítana jó szereplésnek Nyíregyházán? Az első tétmeccsét mindenesetre simán hozta a csapat az Ebes otthonában, a Magyar Kupa első fordulójában.

– Ez volt az első tétmeccsünk, szóval játékban olyan nagy dolgokat nem lehetett még várni – folytatta a Pákolicz Dávid. – Viszonylag szervezettek voltunk, az ellenfél nem tudott helyzetet kialakítani. Igaz, mi a túloldalon kicsit pontatlanok voltunk, de így is magabiztosan mentünk tovább. Annyi biztos, hogy nehéz szezon elé nézünk, mert átszerveződött az NB II. Ez olyan nagy nehézséget egyébként nem okozhat, mert én is, és több társam is szerepelt nyugaton, tehát ismerjük azt a mezőnyt is. Sokan azt mondják, a nyugati csoport erősebb, de én ebben nem vagyok biztos. Idén majd kiderül. A vezetők konkrét célt nem tűztek ki a csapat elé. Bizakodóak vagyunk, sok nálunk a fiatal. Szeretnénk egy stabil, jó szereplést nyújtani.

Megbetegedett az edző

A nyíregyháziak busza már péntek reggel útnak indult. Az együttes tagjai Székesfehérváron ebédeltek, majd Tapolcára utaztak, ahol átmozgató edzést vezényelt Lucsánszky Tamás vezetőedző. Este Nyirádon vendégeskedett a keret, amelyet Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus, valamint a Nyirádi Motorsport Centrum tulajdonosa látta vendégül. Érdekesség, hogy ő is indul a hétvégi autokrossz Európa-bajnoki futamon.

Lucsánszky Tamás egyébként nem tartott a csapattal, mert megbetegedett, és nem akarta, hogy a buszon valamelyik játékosára átragadjon, ezért pénteken egyedül autózott a többiek után – írja a szon.hu.

Olvasói sztorik