NB I

Gyümölcsöző ajánlatot kapott

Távozik a rutinos védő, Ambrusz Árpád, mert egyre inkább a civil életre helyezi a hangsúlyt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ambrusz Árpád a Nyíregyháza Spartacus emblematikus játékosa volt. Náluk családi hagyomány a labdarúgás, hiszen az édesapja aktív részese volt a klub első nagy sikerének, amikor a csapat bajnoki címet szerzett az NB I/B-ben, és először jutott fel az élvonalba. Amikor ez a remek eredmény megismétlődött, már a fia, az ifjabb Ambrusz volt ott a pályán. Miközben gyakran változott a csapat összetétele, a védő maradt, és az egyre nagyobb elvárásoknak, a magasabb osztályok követelményeinek is megfelelt. A klub egyik jelképévé vált, most mégis úgy döntött, hogy távozik.

A rutinos hátvéd az NB III-as Nyírbátor csapatában folytatja pályafutását, de a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy egyre inkább a civil életre helyezi a hangsúlyt.

– Lejárt a szerződésem, és én kezdeményeztem a váltást, mert harminchárom évesen kaptam egy olyan ajánlatot, ami hosszútávon is sokkal gyümölcsözőbb, mintha a Spartacusban maradnék – mesélte Ambrusz Árpád. – Nyírbátorban fogok focizni, mert segítettek munkát szerezni. Pályázatokkal foglalkoztam eddig is, és úgy tűnik, rengeteg lehetőségem van ezen a területen. Már régóta gondolkoztam ezen, és nagyon szívesen maradtam volna Nyíregyházán, ha huszonöt éves lennék, de nem annyi vagyok, és két gyerekem van. Köszönök mindent a klubvezetőknek, mert mindig betartották, amit ígértek.

Olvasói sztorik