NB II

Hazai kihívásra várva

A nyíregyházi Cséke György bármelyik NB II-es csapatba simán beférne, de külföldről is keresik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nyíregyháza Spartacus U21-csapatával kezdte meg a nyári felkészülést Cséke György, a klub saját nevelésű védője, aki korábban a Bp. Honvédnál is megfordult. A harmincéves játékost senkinek nem kell bemutatni a szabolcsi megyeszékhelyen, hiszen egyrészt számtalanszor bizonyította képességeit, másrészt az édesapja is a város legendás labdarúgója volt.

Cséke az előző szezont a harmadosztályú Cigánd együttesében töltötte, amellyel a sikeres osztályozónak köszönhetően kiharcolta a bennmaradást. A Rangadó.hu megkeresésére elmondta, adódott egy külföldi lehetősége, de van az a kihívás, amiért szívesen itthon maradna.

– A nyíregyházi közönség egykori kedvenceként nem várta, hogy idén nyáron megkeresi a Spartacus?
– Tudvalevő, hogy szabad státuszú játékos vagyok, tehát aki akar, az meg tud keresni – mondta Cséke György. – Nagyképűség nélkül mondhatom, tisztában vagyok a játékosmúltammal, a tudásommal, illetve az NB II erősségével. Harmincévesen érzek erőt magamban, ezért szerintem bármelyik csapatnak segíteni tudnék.

– Nyilván nem véletlen, hogy egykori klubjánál gyakran szóba kerül a neve…
– A Spartacus vezetői egy közélményt is kiadtak, amely egy internetes portálon is megjelent. Leírták, hogy nem kerestek engem. Valóban nem tárgyaltam velük, de ezzel nem kívánok bővebben foglalkozni, de már egy picit unalmas, hogy mindig felröppen: Cséke esetleg Nyíregyháza! Én már túlléptem rajta, motivált és egészséges vagyok, és ez a legfontosabb, de természetesen sosem fogom megtagadni, hogy szinte a Városi Stadionban nőttem fel.

– A közelmúltban kikerült a másodosztály vérkeringéséből…
– Ez igaz, de nem tíz évet, csak egy szezont töltöttem az az NB III-ban. Volt már megkeresésem a másodosztályból, és van egy olyan külföldi lehetőségem is, amely elsőbbséget élvez. Napok kérdése, és pont kerül az ügy végére, de van az a kihívás, amiért szívesen itthon maradnék.

Olvasói sztorik