NB II

Ankétot tartott a Szpari

Az új játékosok is bemutatkoztak a szurkolóknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tizenöt játékos foglalt helyet a Városi Stadion VIP-teraszán, ahol a Nyíregyháza Spartacus tartotta szurkolói ankétját. Közülük 12 labdarúgó most érkezett a csapathoz, hárman pedig saját nevelésű fiatalok. Valamennyien a következő szezonban – kiegészülve a korábbi játékosokkal – a Szpari minél jobb helyezéséért küzdenek – írja a klub honlapja.

A vezetőség részéről Sipos Zoltán leköszönő ügyvezető elmondta, egy TAO-s pályázatnak köszönhetően jó esély van rá, hogy több mint 400 millió forintot nyer a klub, és ebből a már épülő örökösföldi pályák mellett egy Spartacus-edzőközpontot szeretnének építeni, újabb füves és műfüves pályákkal. Révész Bálint megköszönte Sipos Zoltán eddigi munkáját, és felkérte, hogy maradjon mellette a jövőben is a klubnál, mint társtulajdonos. A tulajdonos azt szeretné, ha minél többen szurkolnának a csapatnak a következő szezonban. Sándor István szakmai igazgató szerint a legfontosabb, hogy eredményes legyen az együttes, és az ehhez szükséges munkát a felkészülés során elvégezte a csapat.

Az ankéton aztán Lucsánzky Tamás egyesével mutatta be a játékosokat, akik később maguk is elmondták, mit várnak nyíregyházi szereplésüktől. A többség minél hamarabb élvonalbeli labdarúgó szeretne lenni, a Szpari színeiben. A vezetőedző szerint ez az év a csapatépítés éve lesz, és számszerűen az első ötbe kerülés a célkitűzés.

Az ankéton a szurkolók is kérdezhettek a résztvevőktől. Volt, aki nehezményezte, hogy a Kisvárda elleni edzőmeccsen miért nem a legerősebb összeállításban játszott a Szpari. Révész Bálint magára vállalta a döntést, mondván, ő kérte a vezetőedzőt erre. Nem szerette volna, ha bárki egy ilyen parázsnak ígérkező találkozón megsérülne. A vezetőedző szerint a felkészülés ezen szakaszában még nincs első és tartalék csapat, mint ahogy szurkolói kérdésre válaszolva azt is elmondta, mindenhol támadó felfogásban küldi majd pályára együttesét. Erre az első alkalom vasárnap Ebesen lesz, ahol Magyar Kupa-mérkőzést játszik majd a Spartacus. Ma az is eldőlt, az első bajnokit az Ajka ellen Pápán rendezik.