NB I

A tudatos védekezés gyümölcse

Pekár László örül a góljainak, és nagyon nehéz mérkőzésre számít a Dunaújváros ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal hatodik fordulójában a Nyíregyháza megszerezte második győzelmét: a Lombard Pápa ellen nyert 3-0-ra – de már a 12. percben 2-0 volt a hazaiak javára. A Spartacus a Ligakupára is át tudta menteni jó formáját, hiszen Szolnokon is nyert. Két góllal vette ki a részét a kettős győzelemből Pekár László, a nyírségiek 21 éves támadója. Az újonc lendületének nem biztos, hogy jót tett az egyhetes szünet, de ez majd szombaton elválik, hiszen akkor játszanak a szintén újonc, még nyeretlen Dunaújváros ellen.

A Rangadó.hu megkeresésére Pekár László értékelte a Pápa elleni találkozót, illetve elmondta, hogy tudatosan figyeltek a védekezésre.

– Az első félidőben uraltuk a játékot, már tizenkét perc után kétgólos előnyre tettünk szert. A második játékrészben kicsit beszorított minket a Pápa, de végül három-nullra sikerült megnyernünk a találkozót. Külön öröm, hogy ezen a meccsen és a Szolnok elleni Ligakupa-találkozón sem kaptunk gólt. Erre megpróbáltunk tudatosan odafigyelni. Az előzőekben többször volt, hogy kevés rúgott és sok kapott gól volt a mérlegünk, de szerencsére ez most megfordult – mondta Pekár László.

– Mindkét mérkőzésen betalált. Sikerül állandósítania a helyét a kezdőben?
– Csatár vagyok és mindig arra törekszem, hogy gólt szerezzek. Természetesen nagyon örülök, hogy kétszer is eredményes voltam.

– Az Európa-bajnoki selejtező miatt egy hétig szünetelt az NB I. Jókor jött ez a pihenő a csapatnak?
– Szerintem jókor jött, így még jobban fel tudtunk készülni és tudtunk pihenni is a hétvégén, aztán újult erővel kezdhettük a munkát.

– Szombaton a szintén újonc, még nyeretlen Dunaújváros lesz az ellenfelük. Könnyű mérkőzésre számít?
– Egyáltalán nem. Nagyon nehéz meccsre számítok. Láttuk a Győr elleni találkozójukat, ahol emberhátrányban játszottak és mégis három gólt szereztek. Küzdelmes mérkőzésre számítok, de szeretnénk megszerezni a győzelmet és a három pontot.

Olvasói sztorik