NB I

Nem a szép játék az elsődleges

Bajzát Péter úgy érzi, hogy a mérkőzés elején lőtt két góljuknak köszönhetik a Pápa elleni győzelmet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat délután a Lombard Pápa együttesét látta vendégül a Nyíregyháza Spartacus az élvonal hatodik fordulójában. Az újonc hazaiak hamar kétgólos előnyre tettek szert a szezont remekül kezdő vendégek ellen, akik ezután csak keresték önmagukat, így végül 3-0-s végeredmény született. A nyírségiek második gólját a másodosztály tavalyi gólkirálya, Bajzát Péter lőtte, aki a Rangadó.hu érdeklődésére a Szpari bajnoki rajtjáról és a Lombard elleni összecsapásról is beszélt.

– Úgy gondolom, nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen korán vezetést szereztünk, ráadásul a második gól is hamar jött az első után – kezdte Bajzát Péter. – Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, voltak helyzeteink, támadtunk. A második félidőre sajnos nem jól jöttünk ki, túlságosan megnyugtatott minket a kétgólos előny, és a Pápa kicsit feljebb jött, de aztán a hosszabbításban sikerült még egy szép gólt lőnünk.

– Az elején megszerzett két gyors gól volt a győzelem kulcsa?
– Szerintem igen, az első húsz percben mutatott játékunknak köszönhetjük a sikert. Kettő-null után a Pápa már nem tudta azt játszani, amit jól tud, a védekezést. Támadniuk kellett, ezáltal jobban kinyíltak, mi pedig felszabadultabban tudtunk játszani. Az eredmény tudatában sima meccs volt, de ha nem rúgtuk volna a két gyors gólt, és tovább zajlott volna null-nullával a meccs, akkor úgy gondolom, harcias játék alakult volna ki. Szerencsére a kétgólos előny rányomta a bélyegét a mérkőzésre, és nem volt már gond.

– Csapata második gólját ön szerezte. Hogy emlékszik vissza a találatra?
– Pákolicz Dávidnál volt a labda, én pedig már integettem neki, hogy a hosszún állok. Nagyon jó ütemben, és pontosan a lábamra varázsolta a labdát, amit belsővel visszarúgtam a hosszúba.

– Hat forduló után újoncként hét ponttal állnak. Mit szól az eddig szerepléshez?
– Ha azt nézzük, hogy milyen csapatokkal találkoztunk eddig, akkor abszolút elégedettek lehetünk, hiszen játszottunk már a Videotonnal, a Pakssal, a Debrecennel és a Fradival is. Szereztünk pontokat és nem állunk rosszul. Természetesen szerezhettünk volna többet is, de ahhoz bravúrgyőzelmekre vagy bravúr-döntetlenekre lett volna szükség. Úgy gondolom, hogy jól kezdte a csapat a szezont.

– Az eredmények mellett a mutatott játékkal mennyire elégedett?
– Nekünk igazából nem is játékban kell dominálnunk, hanem az eredményt kell magunk mellé helyezni. Játékban még azért annyira nem dominálunk, de nekünk nem is ez az elsődleges szempontunk, hogy szépen és jól játsszunk. Először legyünk eredményesek, és majd ha jönnek az eredmények, akkor ezzel párosulni fog a jó játék is.

Olvasói sztorik