NB I

Gera-szaltó a bombagól után

A Ferencváros 3-1-re győzött a Nyíregyháza ellen az élvonal ötödik fordulójában, az új stadion első tétmeccsén.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Ferencvárosi TC – Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-0)
Groupama Aréna, 9000 néző. Játékvezető: Vad II
FTC: Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovics, Bönig – Nagy D. (Havojics, 72.), Busai, Gyömbér, Gera (Lauth, 72.) – Böde, Ugrai (Kukuruzovics, 68.). Edző: Thomas Doll
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus (Koller, 30.), Gengeliczki, Fodor F., Törtei – Abdouraman, Kosztics – Szécsi M. (Pákolicz, 63.), Pekár – Bajzát. Edző: Csábi József
Gólszerzők: Busai (13.), Gera (28.), Mateos (tizenegyesből 67.), illetve Bajzát (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újonc Nyíregyháza ellen játszotta első bajnoki meccsét új stadionjában a Ferencváros. A vendégektől hiányzott a sérült Rezes László. Nem volt telt ház – még félház sem –, ráadásul a körülményes beléptetés miatt a kezdés pillanatában még rengetegen várakoztak az utcán.

A negyedik percben Ugrai Roland 23 méteres, lapos lövése elment a kapufa mellett. A 13. percbe ezúttal szerencsét hozott a Fradinak: Gera szabadrúgását Böde fejjel megcsúsztatta, Busai pedig közelről a kapuba lőtt – a szervezetten védekező nyíregyháziak éppen egy rögzített helyzet után kaptak gólt (1-0). Kisvártatva Ugrai Roland beadásnak szánt ívelését Balogh János a keresztléc fölé ütötte, a 18. percben pedig Nagy Dániel lövését védte.

A továbbiakban is a Fradi támadott: a 21. percben Gera hét méterről a kapu mellé lőtt. Csábi József már első félidőben változtatásra szánta el magát: védő helyett csatárt küldött pályára, de még mielőtt erre sor kerülhetett volna, a 27. percben Gera Zoltán távoli, szépségdíjas bombagóljával növelte előnyét a házigazda (2-0) – az első Gera-szaltó sem váratott magára sokáig a hazatérése után! A túloldalon Bajzát lőtt a kapu mellé. A 35. percben Gera újabb remek szabadrúgása után Ugrai fejelt a kapufa mellé.

A szünet után Busai került ziccerbe, de lövését Balogh megfogta. Az 53. percben egy szöglet után Mateos továbbítását Busai fejelte a kapufára. A hatvanadik percben Pekár éles szögből leadott lövését Dibusz szögletre ütötte. A 66. percben Gera kiváló passzát Böde lőtte lapura, de Balogh kivédte, ám ezután Pekár buktatta Ugrait, úgyhogy tizenegyest kapott a Fradi. A labda mögé Mateos állt, és magabiztosan lőtt a hálóba (3-0). A 78. percben szépített a Nyíregyháza: Kosztics beadását Bajzát értékesítette (3-1). A 88. percben Törtei szabadrúgását labdáját Dibusz kiütötte, majd Bajzát ismétlése lepattant a védőkről.

Addig volt jó a meccs, amíg a Ferencváros törekedett az eredményes, látványos játékra – de ez a második félidő jelentős részében hiányzott.

– Nagyszerű hangulatú mérkőzés volt, az utóbbi időben ritkán tapasztalható sportszerű szurkolással, mindkét fél részéről. A Ferencvárost ilyen jól még nem láttam játszani. A második félidőben volt egy húszperces megingásuk, akkor elfáradtak, de erre jól reagált Thomas Doll, hiszen cserélt. Gera Zoltán labdái és gólja élményszámba mentek. Benjamin Lauth beállásával négy-egy-három-kettőre változott a Fradi hadrendje, mégis mintha megült volna a játéka. Ebben az időszakban volt helyzete a Nyíregyházának is, amely addig nagyon passzívan játszott, végig az FTC dominált. A csodálatos stadionban teljesen megérdemelten győzött a kemény passzos, sokpasszos focit játszó hazai csapat, amelyben mindenki a helyén volt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője.

Olvasói sztorik