NB I

Surranópályán oda lehet érni

A másodosztály gólkirályát, Bajzát Pétert több csapat is hívta, de a Spartacus prioritást élvezett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két és fél hete kezdte a felkészülést a következő szezonra az élvonalba feljutó Nyíregyháza Spartacus csapata. A nyírségi klubhoz az utóbbi hetekben számos új játékos, valamint Csábi József személyében új vezetőedző is érkezett, de legnagyobb igazolásuk kétségtelenül az egyik legnagyobb értékük, az NB II-es gólkirály Bajzát Péter megtartása volt. A Rangadó.hu a büki edzőtáborban beszélgetett a rutinos támadóval.

– Hogy zajlik eddig az alapozás?
– Az elején nem szerettünk volna annyira belekapni a munkába, hanem szépen fokozatosan – kezdte Bajzát Péter. – Ennek eddig meg is van az eredménye, hiszen nincs sok sérülés a játékosoknál. Szépen, fokozatosan csináljuk a dolgunkat, már túl vagyunk az első két edzőmeccsünkön is. Ezen a héten már elkezdtünk taktikai variációkat is gyakorolni, és várjuk a szezont.

– Elégedett a felkészülési meccseken mutatott játékkal?
– Annyira nem, hiszen nagyon sok új játékosunk van, akikkel még nem ismerjük egymást. Sok minden kell még ahhoz, hogy taktikailag megfeleljünk a vezetőedzőnek, az elvárásoknak és saját magunknak is. Az kell ehhez, hogy a játékosokkal ismerjük egymás gondolatát, ez pedig nem egy-két nap alatt fog kialakulni, hanem még több edzőmérkőzés szükséges.

– Hogyan látja, az eddigi igazolások erősítést jelenthetnek a csapat számára?
– Természetesen, hiszen mindenki az NB I-ből jött. Úgy gondolom, hogy erősítések lesznek, és bízom benne, hogy ezt a szezonban is megmutatják.

– Elég későn írta alá az új szerződését. Volt arról komolyabban szó, hogy esetleg távozik a klubtól?
– Voltak más csapatoktól is megkereséseim. Tárgyaltam más klubokkal is, de igazából a Nyíregyháza volt az elsődleges szempont, hiszen itt voltam, jól éreztem magam és feljutottunk az élvonalba. Igazából minden adott volt ahhoz, hogy itt folytassam.

– Nem túl gyakori, hogy egy feljutó csapatnál edzőváltás történik. Mit szólt a cseréhez?
– Nem gyakori, de ilyen a futball, bármi előfordulhat. A vezetők dolga, hogyan döntenek. Ők látják, hogy mi a jobb a csapatnak, és ebbe a játékosok nem nagyon tudnak beleszólni, és nem is szabad nekik.

– Komolyabb célokat nem tűzött ki a biztos bennmaradásnál?
– Természetesen az elsődleges cél az, hogy bennmaradjunk. Ez lenne az alap, de én abban bízom, hogy általában a feljutó csapatok az első évben mindig jobban, várakozáson felül szerepelnek. Nem azt mondom, hogy leírják őket, de annyira nem foglalkoznak velük, és akkor surranópályán oda lehet érni… Ha nem is az elejére, de a középmezőnybe mindenképp.

– A másodosztály gólkirályaként milyen elvárásai lesznek önmagával szemben a következő szezonban?
– Nincsen semmilyen egyéni célom. Az a lényeg, hogy a csapatnak jól menjen. Ha ez így lesz, akkor bízom benne, hogy ezzel párhuzamosan nekem is jól kijön a lépés.

– Mit gondol a világbajnokságról? Van esetleg kedvenc csapata?
– Annyira nem követem, de a németeknek drukkolok. Németország mindig ott van az élmezőnyben. Jó csapattal, rossz csapattal, jó játékkal, rossz játékkal, de a döntőig majdnem mindig eljutnak, így legalább nekik végig lehet szurkolni. A fináléban is német sikert várok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik