NB I

Bognár György vallomást tett a bundaügyben

Tanúként hallgatták meg a Baja korábbi, a Csákvár jelenlegi vezetőedzőjét a bundaügyben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök reggel folytatódott a hazai bundaügy tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken.

A bírónő Bognár György, Németh Gábor és Szanyó Károly megjelenésére számított tanúként, de egyikük sem érkezett meg. Egy Zsolt nevű tanú eljött, őt Gimesi Ágnes alaposan összezavarta, mivel megkérdezte tőle, hogy találkozott-e a nyíregyházi parkolóban Horváth Gáborral és Sütő Lászlóval 2009 nyarán mire ő azt mondta, nem tud ilyenről (holott Sütő soha nem játszott a szabolcsi megyeszékhelyen).

Az egyik ügyvéd később értetlenkedett, hogy a védencét miért keverte bele ebbe, a bírónő pedig azt válaszolta, csak tesztelte, hiszen ő is pontosan tudja, hogy Sütő nem lehetett ott! Ezt egy másik védő nehezményezte, a bírónő pikírt, agresszív stílusban rendre utasította. Amúgy Zsolt onnan ismeri Horváthot, hogy Lipcsei Betta miatt voltak egy társaságban.

Horváth Gábor azt vallotta, hogy ez a Zsolt nevű férfi vitte Siófokra, és adta át egy másik vádlott, Kugyela Zsolt pénzét, 40 ezer eurót a 2008. november 9-én játszott Siófok–Zalaegerszeg meccs előtt. Még a BMW rendszámát is tudta. Horváth még 2012-ben vallott a nyomozóknak erről az emberről, akit azóta az ügyészek kihallgattak, de ott is tagadott mindent, illetve azt mondta, hogy nem emlékszik. Neki egyébként még lesz jelenése a törvényszék előtt, hiszen a vádiratban szintén szereplő Szigetszentmiklós-mérkőzéshez is köze van állítólag.

Délutánra megérkezett Kovacsics Károly és Bognár György, ekkor viszont az egyik vádlott, Vizteleki János hiányzott, Kovacsicsot pedig elküldte a bíró, tehát maradt Bognár.

Az ügyész először a huszadrendű vádlottal, Vincze Zoltánnal, és a bajai időszakkal kapcsolatban tett fel kérdéseket. Elhangzott, hogy személyes problémáik voltak, szakmaiak kevésbé, hiszen jól játszott, csapatkapitány volt, de néha-néha elengedte magát, előbb csak edzésekről hiányzott, majd egy alkalommal felkészülési mérkőzésről is, ezért elköszöntek tőle. Egyszer-egyszer előfordult, hogy fogyasztott alkoholt, ezért kellett távoznia. Az edző nem tud róla, hogy Vincze közelebbi kapcsolatot ápolt volt Kenesei Zoltánnal és Lázár Mátyással. Arról sem tud, hogy az akkori bajai játékoskeretből valakit megkeresték volna bundázás miatt, ilyen probléma senkivel kapcsolatban sem merült fel, ha ilyesmit hallott volna, biztosan rákérdez.

Bognár György a várakozásnak megfelelően higgadt, könnyed, kulturált hangnemben válaszolt a kérdésekre, felvetésekre, sőt néha vissza is kérdezett. Bízott a játékosában, tisztességesnek tartotta, ezért is tette meg csapatkapitánynak. Az edző meghallgatása ezzel véget ért, következett a négyes számú tanúnak nevezett Szili Attila, aki szintén megfordult Baján, de ő sem tett terhelő vallomást Vincze Zoltánra.

Olvasói sztorik