NB I

Felolvasónap a bundaügyben

A tárgyalássorozat egyik legunalmasabb, legvontatottabb napja a keddi a Fővárosi Törvényszéken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden reggel újabb tárgyalással folytatódott a hazai bundaügy a Fővárosi Törvényszéken.

Ezúttal a legújabb vádlott, a szerb Zoran Supics is megjelent, akit a Diósgyőr–Nyíregyháza (0-1) bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban vádolnak. A DVTK és a Lombard Pápa korábbi játékosa jól beszél magyarul, mégis tolmácsot rendeltek ki mellé, persze, ez jelentősen lassította a tárgyalás menetét. A vádirat szerint Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás fejenként háromezer eurót adott Lippai Ákosnak és Zoran Supicsnak, de mivel nem jött össze a kívánt eredmény, az összeget vissza kellett adniuk.

A vádlottak közül Szendrei György és Vizteleki János hiányzott, Supics pedig nem kívánt vallomást tenni. Szűcs László következett, akiről korábban Andruskó Attila elmondta, hogy kétezer euróért (Horváth Gyulához hasonlóan) befolyásolta a Szigetszentmiklós–Kaposvölgye meccset. Ő sem tett vallomást, ezért a bírónő ezután felolvasást tartott az MLSZ versenyszabályzatából – ezzel sikerült fokoznia a fokozhatatlannak hitt unalmat a tárgyalóteremben…

A rövid szünet után 2010-es telefonlehallgatások jegyzőkönyveinek felolvasása következett, de mivel a bírónő nem használta a mikrofont, alig lehetett érteni, mit mond. Andruskó Attila és Strublics József fogadásokról beszélgettek, és arról, hogy Admir Szuljicsot letartóztatták. Később Oláh Lóránt és Laci bácsi (minden bizonnyal Prukner László vezetőedző) is előkerült. Németországban rögzített beszélgetések következtek, a horvát Ante Sapina és Mario Cvrtak is megszólalt ezekben.

Cvrtak és Dragan beszélgetése során elhangzott, hogy a Honvéd–Siófok (2-2) Magyar Kupa-elődöntő manipulálását a kispestiek (!) lemondták. Ez azért fontos fejlemény, mert ennek a találkozónak a befolyásolásával a siófokiakat (köztük Aczél Zoltán vezetőedzőt) vádolják.

A bírónő negyed 1-kor szünetet rendelt el.

FRISS:

A délután felolvasott telefonbeszélgetések hemzsegtek a káromkodásoktól, egyébként azt bizonyítják, hogy néhány vádlott (például Kenesei, Lázár, Horváth Gábor) a többi közt meccsekről, manipulációról és pénzről beszélget, illetve többször szóba került, hogy a bundázások szervezői, szereplő többször becsapták egymást. A bundamaffia két horvát tagjának beszélgetéséből kiderült, hogy a Zalaegerszeg–Siófok mérkőzést nem (vagy nem csak) a Siófok játékosainak és edzőjének segítségével manipulálták (ahogyan a vádiratban szerepel), hanem a zalaiak voltak beszervezve, és a meccs közben kétmillió eurót tettek rá, hogy születik még gól.

A közeljövőben többek között Németh Gábor, Szanyó Károly, Márton István, Somorjai Tamás, Bognár György és Kovacsics Károly megjelenése várható a tárgyalásokon tanúként, illetve lejátsszák a Zalaegerszeg–Siófok mérkőzés első hatvan percét is videón.

A következő tárgyalási napok: szeptember 18., szeptember 23., szeptember 25., november 11. és november 13.

Olvasói sztorik