NB I

Ők fúrták meg a szent összetartásokat

Az MLSZ eddig nem reklámozta, hogy megbüntette a Debrecent és az Újpest FC-t, pedig így történt...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila a kinevezése után stratégiai pontként említve meghirdette a válogatott összetartásokat, amelyektől a sikerességet, az eredményességet remélte ő is, a szövetség is. Persze, rögtön leszögezte: ha egy klub nem engedi el a meghívott játékosait, akkor a többitől sem viszi el, ezzel elkerülve azt, hogy valamelyik klub hátrányos vagy előnyös helyzetbe kerüljön. Ezt a dánok elleni meccs előtt (és után) is elmondta, miután a bajnokság hajrájában elmaradtak az összetartások a klubok – nem tudni, mennyien és pontosan melyek – vétója miatt.

Az MLSZ eddig nem reklámozta, hogy ebben az ügyben már büntetéseket is kiszabott két klubra. A Hivatalos Értesítő szeptember 4-i száma azt mutatja, hogy egy irányba kell menni, nincs kibúvó, különben jön a büntetés.

Az MLSZ elnöksége az ELN-142/2014 (07.22) számú határozattal elfogadott „Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Nemzeti Bajnokság I. osztály (OTP Bank Liga) vagyoni értékű jogainak értékesítéséből származó bevételek elosztási szabályzata 2014–2015” megnevezésű dokumentum 5. a) és c) pontjai alapján, a felnőtt A-válogatott összetartására meghívott játékosok el nem engedése miatt, az OTP Bank Ligában szereplő DVSC-TEVA csapatát üzemeltető DVSC FSZ Zrt., valamint az Újpest FC csapatot üzemeltető Újpest 1885 Futball Kft. részére járó televíziós kifizetés következő részletéből 500 ezer – 500 ezer forint levonásról döntött.

További furcsa részlete az ügynek, hogy a „Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Nemzeti Bajnokság I. osztály, (OTP Bank Liga) vagyoni értékű jogainak értékesítéséből származó bevételek elosztási szabályzata, 2014 – 2015.” című dokumentum viszont nem található meg a szövetség internetes dokumentumtárában, tehát egyelőre nem tudni, mit tartalmaz, mi alapján büntették meg az Újpestet és a Debrecent, mert nem engedték el a játékosaikat az összetartásra.

Valószínűleg a DVSC-t azért szankcionálják, mivel az augusztus 11-i összetartáson nem volt egyetlen debreceni sem. Nekik augusztus 5-én volt az utolsó BL-, 21-én pedig az első EL-meccsük. Közte két bajnoki, 13-án pedig Magyar Kupa. Hogy az újpestiek részéről mikor történt ilyesmi, kérdéses. Az első – januári – összetartáson nem volt újpesti, azóta mindig. Talán ez a két klub vétózta meg az összetartásokat a bajnokság vége felé? – teszi fel a költői kérdést a taccs.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik