NB I

Ha felkérnék, lenne rá válasza

Rangadó
Rangadó

2014. 09. 11. 14:27

László Csaba szerint össze lehet rakni egy csapatot az Európa-bajnoki selejtezőcsoport harmadik helyére – nem futna el a feladat elől, de szerinte még adni kell esélyt a jelenlegi kapitánynak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nevek röpködnek a sajtóban, szakmai bizottsági állásfoglalásról hallani: van rá esély, hogy Pintér Attilát még a román–magyar Eb-selejtező előtt meneszti az MLSZ. A szóba jöhető beugrók között ezúttal nincs külföldi név, hisz ennyire rövid idő alatt aligha találhat komoly jelöltet külhonban a szövetség.

Az esetleges hazai kapitány-jelöltek közt ott lehet László Csaba neve, hisz a jelenleg az MTK játékosmegfigyelő rendszerének vezetőjeként dolgozó tréner több szempontból is jó „pedigrével” rendelkezik: dolgozott szövetségi kapitányként és klubedzőként is külföldön, a személyisége sem megosztó, mint Pintéré, és azok közé tartozik itthon, akik még nem égették meg magukat.

László Csaba a jelenlegi szövetségi kapitányról, annak munkájáról nem kívánt nyilatkozni. A felvetésre, hogy esetleges felkérésre vállalná-e a szövetségi kapitányi posztot, a következőket mondta a Rangadó.hu megkeresésére:

– Amikor elmentem Magyarországról, mindig is azt mondtam – bárhol kérdeztek –, hogy ha lesz egyszer itthoni klub vagy szövetség, amelyik olyan perspektívát kínál fel, amiért érdemes visszajönni, akkor hajlandó leszek a tudásomat, tapasztalatomat felkínálni. Tartozom ennyivel a magyar futballnak, magyar emberként. Tehát nem fogok elfutni. Azóta többször kerestek, több klubbal voltam kapcsolatban, végül az MTK-nál találtam meg a feladatomat – mondta László Csaba.

– Ugyanakkor minden magyar edző számára a legnagyobb megtiszteltetés, ha felkérik szövetségi kapitánynak. Ezt a jelenlegi csapat esetében is így gondolom. Ismerve az európai futballt és ezt a selejtező-csoportot, az a véleményem, hogy a harmadik hely még abszolút elérhető. Más kérdés, hogy ebben a csoportban gyakorlatilag mindenki így gondolja, a sorsolás utáni nyilatkozatokból világosan kiderült, hogy a feröerieket leszámítva gyakorlatilag mindenki boldog. Az első mérkőzések a csoportban azt igazolták számomra, hogy számunkra innen is nehéz lesz továbbjutni – de megoldható. Magyarországon van húsz olyan futballista, akikből össze lehet rakni egy csapatot, amelyik odaérhet a harmadik helyre a csoportban – tette hozzá László Csaba.

A teoretikus felvetésre, hogy mit tenne, ha még a bukaresti selejtező előtt kellene beugrani a válogatott kispadjára, László Csaba így reagált:

– Nem gondolkozom ezen, mert nem kértek fel. Ha felkérnének, nyilván lenne rá válaszom. Jelenleg szerződés köt az MTK-hoz, ha valaki megkeresne, először a klubbal kellene tárgyalnia. A két októberi meccsre szerintem meg kell adni az esélyt a jelenlegi szövetségi kapitánynak, mert a kapkodás csak kapkodáshoz vezet. Viszont ha a szövetség mégis úgy dönt, hogy lépni szeretne, akkor nagyon gyorsan kell, hogy megtegye, mert minden nap és minden óra a bukaresti meccsig az esetleges új kapitány idejéből vesz el.

Megkerestük kapitány-kérdésben a Debrecennel Bajnokok Ligája-főtáblára jutó Herczeg Andrást is, akit szintén többen el tudnának képzelni a válogatottnál, de ő nem kívánt nyilatkozni erről a témáról.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Valencia's Argentinian defender Ezequiel Garay (R) challenges Atletico Madrid's Spanish forward Diego Costa during the Spanish League football match between Valencia and Atletico Madrid at the Mestalla Stadium in Valencia on August 20, 2018. / AFP PHOTO / JOSE JORDAN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.