Hírek

Dárdait csábítják Pintér helyére

Elképzelhető, hogy a jelenlegi szövetségi kapitány nevére szóló bukaresti repülőjeggyel lesz némi adminisztrációs teendő...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyre nő az esélye annak, hogy az MLSZ nem várja meg az októberi Európa-bajnoki selejtezőket, hanem már előtte leváltja a jelenlegi szövetségi kapitányt, Pintér Attilát – írja a Blikk.

A szakemberrel első tétmérkőzésén, hazai pályán kapott ki 2-1-re a magyar csapat az esélytelennek titulált, idegenben négy éve nyeretlen Észak-Írországtól, és nem túlzás, össztűz zúdult a trénerre. Kifogásolják viselkedését, együttese játékát, taktikáját és a többi között azt is, hogy nem számít a korábban a hazai edzőket bíráló Szalai Ádámra, a német Hoffenheim támadójára.

A Blikk úgy tudja, az MLSZ vezetőiben komolyan felvetődött a csere a kispadon, kedd este éppen ebben a témában kérték ki a szakma képviselőinek véleményét kapitányügyben, a megkérdezettek pedig egyértelműen fogalmaztak.

– Az edzők az utóbbi hetek-hónapok ügyei és döntései alapján úgy vélik, már most váltani kellene, erről tájékoztatták a szövetség vezetőit. Konkrét név is elhangzott, hogy ki követhetné a válogatottnál Pintér Attilát. Dárdai Pált jelölték meg, mint olyan személyt, akit érdemes lenne kapitányi posztra felkérni – közölte a titkos tárgyalással kapcsolatban a neve elhallgatását kérő informátor.

A 38 éves Dárdai Pál 61-szeres válogatott volt, a német Hertha BSC együttesében 14 évet játszott, visszavonulása után is a klub alkalmazásában maradt, utánpótlásedzőként. Jó kapcsolatot ápol a futball jelenlegi vezetőségével, idén már szóba hozták a szövetséggel, az elbocsátott sportigazgató, Nyilasi Tibor helyére akarták ültetni, tartott előadást a Telki edzőközpontban a németországi viszonyokról, és jelenleg is az utánpótlás megreformálásán fáradozó bizottság tagja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik