NB I

Torghelle: fel kell kötni a gatyát

Az MTK csatára furcsállja Szalai Ádám döntését, hiszen úgy mondta le a válogatottságot, hogy meg sem volt hívva.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap kora este Észak-Írország ellen kezdi meg a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatát a magyar válogatott a ferencvárosi Groupama Arénában. Nemzeti együttesünk utoljára 2008 novemberében találkozott aktuális ellenfelével, akkor barátságos meccsen 2-0-ra nyertünk, a mieink góljait Gera Zoltán és Torghelle Sándor szerezte. A Rangadó.hu megkereste a nyár eleji csípőműtétje után a visszatérésén dolgozó MTK-csatárt, akit a felépüléséről, Szalai Ádám döntéséről, és vasárnapi várakozásairól is kérdeztünk.

– Biztos vagyok benne, hogy hasonló stílusú északír csapatot láthatunk majd vasárnap, mint amilyennel mi találkoztunk hat éve – kezdte az MTK támadója, Torghelle Sándor. – Minden játékosuk Nagy-Britanniában szerepel, szóval elég kemény bajnokságokban edződnek. Szerintem minden egyes játékosunknak fel kell kötnie a gatyát, mert nem lesz egyszerű feladat, de nem is lehetetlen. Ha úgy megy ki a válogatott a pályára, hogy sima győzelem lesz, az baj, de szerintem nem így állnak hozzá a játékosok. Úgy gondolom, jó csapat az északír, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy valamikor nagyon jól tudnak focizni, valamikor pedig jóval önmaguk alatt teljesítenek. Remélem, az a nap fog eljönni, amikor nagyon gyengén játszanak, és be tudjuk gyűjteni a három pontot.

– Mit vár a mienktől? Mit kell játszania a válogatottnak az északír csapat ellen?
– Pintér Attila majd eldönti, hogy mit kell játszani, ő a szövetségi kapitány. Remélem, hogy jó és eredményes taktikát fog választani.

– Mit szól ahhoz, hogy Szalai Ádám lemondta a válogatottságot?
– Furcsállom, hogy miért kellett lemondania. A szövetségi kapitánynak igaza volt, meg sem hívták, szóval mit mondott le? Ez olyan mintha, én most lemondanám a válogatottságot, pedig nem is vagyok meghívva. Furcsállom nagyon, de Szalai Ádám biztosan jobban tudja, hogy miért csinálta. Ő tudja ezt megválaszolni, de érdekes számomra, hogy nincs is behívva, de mégis lemondja… Mi a garancia arra, hogy két hónap múlva ott lesz a válogatottban?

– Hol tart a felépüléssel? Mikor láthatjuk ismét a pályán?
– Már célegyenesben vagyok, olyan edzéseket csinálok, amelyekben egy-egy illetve kettő-egy elleni párharcok is vannak. Bízom benne, hogy minél hamarabb beszállhatok a közös munkába is. Ha elkezdek játszani, az nem azt jelenti, hogy rögtön topformába leszek. Elég hosszú sérülésen vagyok túl, és akkor tudom maximálisan utolérni magam, ha elkezdek rendszeresen edzeni és játszani – mondta végül Torghelle Sándor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik