NB I

Megjelent Torghelle Sándor önéletrajza

Torghelle Sándor – A levegő ura címmel megjelent a 42-szeres válogatott futballista önéletrajzi könyve, amelyet Somogyi Zsolttal, a Nemzeti Sport munkatársával közösen jegyez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A keddi bemutatón először kivetítőn felelevenítették a 32 éves támadó eddigi pályafutásának legszebb pillanatait, mint például a németek otthonában szerzett két gólját vagy az argentinok elleni találatát.

A 268 oldalas kiadványban az MTK támadója pályafutása legérdekesebb pillanatairól mesélt, amelyekről, mint elmondta, sok érdekességet, és eddig nem ismert történetet olvashatnak a rajongók.

– Tavaly egy jó barátom keresett meg azzal az ötlettel, hogy csináljuk meg ezt a könyvet. Összejött a dolog, minden benne van, annak ellenére, hogy általában azok írnak könyvet, akiknek már véget ért a pályafutásuk, ugyanakkor remélem, nekem még van pár évem a futballpályán – nyilatkozta Torghelle Sándor.

A harcias és kemény játékstílusáról ismert csatárról korábbi és jelenlegi játékostársai, többek között Hrutka János, Juhász Roland és Szabics Imre is beszéltek.

– Kétszer volt alkalmam légiósként magyar csapattársat kapni, Korsós Gyuri és Torghelle Sanyi személyében, mindketten nagyon jó társak voltak – mondta Szabics Imre, aki már az utánpótlás-válogatottban is együtt szerepelt a könyv főszereplőjével Augsburgban.

– Sanyi azért tudott annak idején az MTK-ba igazolni, mert engem Egervári Sándor hátravitt a védelembe, különben esélye sem lett volna – viccelődött Torghelle egyik legjobb barátja, Juhász Roland.

Olvasói sztorik