NB I

A levegő ura

„Természetesen voltak hibák is, talán ezért sem tudtam feljebb lépni” – mondta Torghelle Sándor.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Torghelle Sándorral kapcsolatban két meghökkentő hírt is lehetett olvasni a napokban: az egyik, hogy öltözködés közben sérült meg a Puskás Akadémia elleni mérkőzés előtt. A másik, hogy júniusban jelenik meg az a könyv, amelyet a saját életéről ír.

A SportKlub televízió keddi, Dodzsem című műsorának vendégeként elmondta, hogy a könyv nem a saját ötlete volt, de ha már elkészül, abban minden balhéja benne lesz, amiről érdemes tudni.

– Hogyan történt a sérülése?
– Egy rossz mozdulat, és máris kész a baj. Egy fáradt testrész – térd, csípő, boka, vádli – egy rossz mozdulattól is érzékeny lehet. Király Gáborral történt meg, hogy a kispadon ült, majd hirtelen felugrott és elszakadt a vádlija. Ilyenek benne vannak a sportban, ha kicsit fáradtabb az ember teste. Bízom benne, hogy minél hamarabb helyre fog jönni ez a sérülés – kezdte Torghelle Sándor.

– Kezd fáradni?
– Ezek szerint igen. A testem azt mutatja, hogy pihennem kell. De nem olyan nagy a baj. Már megvolt a diagnózis. Megcsinálom a rehabilitációt és bízom benne, hogy mihamarabb ott lehetek a pályán.

– Terhelésben nagy volt a különbség az őszi és a tavaszi szezon között? Hiszen a Videotonban alig kapott lehetőséget, míg az MTK-ban alapember.
– Biztos, hogy így van, mert ősszel alig kaptam lehetőséget, csak epizódszerephez jutottam. Tavasszal viszont abszolút rám épült az MTK támadójátéka. Azért igazoltak le, hogy ha vannak helyzetek, azokat rugdossam be. Hála istennek nagyon jól jöttem ki ebből, mert megkaptam a lehetőséget, éltem is vele. Elértük a célunkat – a bennmaradást – az utolsó két mérkőzéstől függetlenül. Teljesen mindegy, hogy a vége hogy alakul. Jövőre is ott leszünk az első osztályban.

– Székesfehérváron mi volt a gond?
– Személyes problémám nem volt. Az edző más emberben bízott, ez teljesen normális. Minden edzőnek van egy elképelése, ő más valakiben bízott. Tiszta sor. Megköszöntük egymásnak a munkát és elváltak az útjaink. Én ezzel már nem akarok foglalkozni. Az MTK játékosa vagyok, és most jó teljesítményt nyújtok. Olyan teljesítményt, amivel tudtam bizonyítani, hogy még nem tűntem el.

– Mi lesz a könyv címe?
– Torghelle Sándor – a levegő ura. A kommentátor, Horti Gábor ezt a becenevet annak idején rám ragasztotta, és ez az embereknek nagyon tetszik. Úgy gondoltuk, hogy akkor ezt a címet kell neki adni.

– Honnan jött a könyv ötlete?
– Nem a saját ötletem volt. Megkerestek és felvázolták, hogy esetleg lehetne egy ilyen könyvet írni, mivel a szurkolók szemében érdekes lehetek. Először vacilláltam, hogy belevágjak-e, mert nem tudtam, milyen reakciók lesznek. Végül a párommal – aki szintén úgy látja, hogy érdekes személyiség vagyok – úgy döntöttünk, hogy csináljuk. Igent mondtam a megkeresésre és most ott tartunk, hogy június végén meg fog jelenni.

– Miért lesz érdemes elolvasni ezt a könyvet?
– Engem folyamatosan olyan embernek állítanak be, aki felmegy a pályára és keményen dolgozik. Azt akarom ezzel mutatni, hogy a fiatalok, akikben van tehetség, menjenek el labdarúgónak. Ha még szorgalom is van bennük, akkor el tudnak érni valami olyan dolgot, amit én, vagy akár többet is.

– Amit elért az a maximum?
– Én elégedett vagyok azzal, amit elértem. Természetesen voltak ebben hibák is, talán ezért sem tudtam feljebb lépni. Az is benne lesz a könyvben, amikor olyan dolgokat csináltam, amiket nem kellett volna, de tanultam belőle. A butaságok miatt visszaléptem, ide sorolhatjuk akár a kiállításokat is. Minden benne lesz. Ebből jobban meg lehet majd engem ismerni. Balhék is lesznek benne.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik