NB I

Torghelle Sándor hosszabbított

A fővárosi kék-fehérek nagyszabású ünnepséggel búcsúztatják az újjáépítés előtt álló Hidegkuti-stadiont.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a Kaposvár elleni bajnoki mérkőzéssel, valamint nagyszabású ünnepséggel búcsúztatja ideiglenesen az MTK labdarúgócsapata otthonát, a Hidegkuti-stadiont.

A klub keddi sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás elnök elmondta, az eseményre minden olyan korábbi futballistát meghívtak, aki valaha is viselte a kék-fehérek mezét, ők külön szektorban kapnak majd helyet. A mérkőzés mellett showműsorral és tűzijátékkal is készülnek a szervezők.

Az OTP Bank Liga zárófordulójában sorra kerülő összecsapásra ingyenes lesz a belépés, ugyanakkor a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzatának értelmében regisztrálni kell a mérkőzésre, ezt akár otthon az interneten keresztül, vagy a helyszínen is meg lehet tenni.

A Hidegkuti-stadion bontását a mérkőzést követő hetekben fokozatosan kezdik meg, az új, ötezer férőhelyes létesítmény, amely majd a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának is otthont ad, várhatóan 2016 őszére készül el.

Arról, hogy a kék-fehérek addig hol játsszák hazai mérkőzéseiket, a szurkolók dönthetnek, az eddig beérkezett szavazatok alapján a Vasas otthonául szolgáló Illovszky-stadion, illetve a Ferencváros hamarosan elkészülő új arénája az esélyes.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Torghelle Sándor, az együttes korábbi 42-szeres válogatott támadója két évvel, 2016. június 30-ig meghosszabbította lejáró szerződést. Az eseményen elhangzott, hogy a rutinos futballistára pályafutása végeztével is számítanak a klubnál. A 32 éves csatár januárban a Videotontól tért vissza, és nagy szerepe volt abba, hogy a gárda kiharcolt a bennmaradást, ugyanis hét gólt szerzett.

A sajtóeseményen a kék-fehérek kilenc futballistája a környezettudatos gondolkodás jegyében hibrid meghajtású autót vehetett át a Toyota Motor Hungary Kft. és az Emil Frey Magyarország Kft. jóvoltából.

Torghelle Sándor kommentárja:

„A mai napon hivatalossá vált, hogy az MTK-ban folytatom a futballt! Nem tagadom, voltak más lehetőségeim, kaptam ajánlatot itthonról és külföldről is, de Domonyai László klubigazgató és Deutsch Tamás klubelnök olyan koncepciót vázolt fel, amit örömmel elfogadtam. A vezetőség a karrierem után is számítana rám, ha úgy adódik, más munkakörben foglalkoztat majd. Nagyszerű tavaszunk volt, nekem is jól sikerült a visszatérés a Hungária körútra, amihez kellett az MTK, no és persze Garami József és a stábja – a mester, és a csapattársak is bíztak bennem. Hiszem, hogy szép időszak vár még rám, komoly célokért küzdhetek az MTK-val, és segítségére lehetek a fiataloknak. Köszönöm a támogatást, és azt a szeretetet, amit az elmúlt fél évben kaptam, a jövőben is igyekszem meghálálni a bizalmat” – írta a csatár saját Facebook-oldalán.

Olvasói sztorik