NB I

Torghelle a negyedik fordulóban már játszana

A csípőműtét után lábadozó csatár szerint nem szabad hanyatt esniük a Pécs elleni 4-0-s siker miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remekül kezdte a bajnokságot az MTK, amely 4-0-ra nyert a PMFC otthonában. A fővárosi kék-fehérekre a második fordulóban minden bizonnyal komolyabb feladat vár, hiszen a bajnok DVSC-t fogadják a Bozsik-stadionban. Egyelőre még nem áll a szakmai stáb rendelkezésére a nyáron csípőműtéten átesett Torghelle Sándor, de a rutinos támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta: ha nem lép fel semmilyen komplikáció, akkor a negyedik fordulóra tervezi a visszatérését.

– Még nem vagyok százszázalékos állapotban, de alakulok – kezdte Torghelle Sándor. – A futóedzéseket már elkezdtem, és a megfelelő ütemben haladok a visszatéréssel. Remélem, semmilyen komplikáció nem lép fel, és akkor a negyedik fordulóban már ott tudok lenni a csapatban. Szépen-lassan a közös edzésekbe is bekapcsolódok. Attól függ, hogyan alakul a dolog, de a tervek szerint a jövő hét végén már a társakkal tréningezhetek.

– Mekkora volt az öröm a remek bajnoki rajt miatt?
– Semmi extra nem történt. Egy bajnokság harminc mérkőzésből áll, egy győzelemnek nincs akkora jelentősége. Természetesen örülünk annak, hogy így tudtuk kezdeni a szezont, de ettől nem kell hanyatt esnünk. Menni kell tovább és csinálni a dolgunkat. Pénteken találkozunk a Debrecennel, most már arra a meccsre kell koncentrálni. Egy mérkőzést sikeresen vettünk, de ez nem azt jelenti, hogy most aztán minden tök jó.

– Mire számít a DVSC elleni, pénteki találkozón?
– Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a bajnokcsapatról van szó. Van jövő héten egy BL-meccsük is, amire oda kell figyelniük, ezért kíváncsian várom, hogyan fognak felállni. Nem lehet előre megmondani, hogy milyen csapattal jönnek, de semmiképp sem lesz egyszerű dolgunk. Annak ellenére is mondom ezt, hogy „hazai” pályán játszunk. Nem lesz egyszerű a feladat, úgyhogy melózni kell sokat. Ha odafigyelnek, és jó teljesítményt nyújtanak a srácok, akkor szerintem meglehet a győzelem, amit persze nem fognak ingyen adni.

– Mi lehet a reális cél az MTK számára a bajnokságban?
– Igazából nem volt szó célkitűzésekről. A vezetők nem mondták meg, hogy nekünk az elsőnek vagy a tizennegyediknek kell lennünk. Mindenképpen minél előrébb szeretnénk végezni a bajnokságban. Nagyon örülnék neki, ha ugyanazt a formát tudnánk végig hozni, amit a tavaszi mérkőzéseken mutattunk, de természetesen ez nem lesz egyszerű. A mostani MTK szerintem a tavaszi és az őszi csapat között helyezkedik el valahol, de azt remélem, hogy olyan eredményesek tudunk lenni, mint a tavaszi szezonban – mondta Torghelle Sándor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik