NB I

Pécsen vágott négyet az MTK

Véber György 4-0-s vereséggel debütált a baranyaiak kispadján az OTP Bank Ligában.
OTP Bank Liga, 1. forduló
Pécsi MFC-Matias – MTK 0-4 (0-0)
Pécs, 700 néző. Játékvezető: Németh Á.
Pécs: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romics, Mohl – Horváth A. (Wittrédi, 73.), Márkvárt, Kővári (Gránicz, 79.) – Szatmári, Heffler – Pölöskey (Frőhlich, 68.). Edző: Véber György
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Vukmir, Kálnoki-Kis, Poór (Kelemen D., 92.) – Pölöskei, Vass Á., Kanta J., Bese (Thiam, 69.) – Hrepka (Frank, 82.), Horváth Zs. Edző: Garami József
Gólszerzők: Horváth Zs. (59.), Kanta J. (79., 94.), Frank (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga nyitófordulójának szombati játéknapján a Pécs az MTK-t fogadta. A hazaiaknál ezen a találkozón debütált tétmeccsen a nyáron kinevezett vezetőedző, Véber György.

A kilencedik percig kellett várni az első kapura lövésre: Mohl 25 méteres próbálkozását könnyedén ölelte magához Hegedüs Lajos. Egy perccel később Kanta József emelt kapura, de Gőcze Gergő is a helyén volt. A 21. percben ismét Hegedüst tesztelték egy emeléssel, de Szatmári lövése sem okozott gondot az MTK kapusának – tudósított a PMFC honlapja.

Két perccel később Gőcze húzta le Kanta szögletét, majd a gyors kontrát Horváth Adrián lőtte mellé. A 28. percben Márkvárt vette célba a kaput, sikertelenül. Fölényben játszott a Pécs: a 31. percben Pölöskey érkezett egy beadásra, de lövését Hegedűs bravúrral védte. A 41. percben Pölöskey Péter testvére, a másik kaput rohamozó Pölöskei Zsolt ollózott nem sokkal fölé.

A félidő hajrájára kijött a szorításból az MTK, de gól nem született, így 0-0-s állással vonultak pihenőre a csapatok.

Négy perc elteltével Pölöskei Zsolt lövését védte Gőcze, a kipattanóra Horváth Zsolt csapott le, a hálóba lőtt, azonban az MTK támadója lesről indult, így érvénytelen volt a találat. Az ötvenedik percben Heffler Norbert ziccerét védte Hegedüs.

Tíz perccel később már szabályos gólt is szerzett az MTK: Horváth Zsolt lövése megpattant egy védőn, így az ellenkező irányba mozduló Gőcze mellett a bal sarokba vágódott a labda (0-1). A 79. percben eldőlni látszott a mérkőzés: Kanta József 25 méteres szabadrúgását az alapvonali asszisztens szerint a gólvonalon túlról ütötte ki Gőcze (0-2).

A hajrába érve a végig fölényben játszó Pécs ment a szépítésért, de újabb gólokat az MTK szerzett: előbb a csereként beszálló Frank Richárd egy kontra végén lőtt gólt, majd a 94. percbe Kanta József állította be a 0-4-es végeredményt.

Az MTK nyolc éve nyert utoljára a pécs otthonában, és egy másik sorozat is megszakadt: a PMFC legutóbb 2013. október 5-én szenvedett vereséget hazai pályáján.

– Semmi nem utalt az MTK győzelmére, arra pedig főleg nem, hogy néggyel veri meg a Pécset – mondta a Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a PMSC egykori kiváló játékosa. – Az első félidőben mindkét csapat masszívan védekezett, kontrákra rendezkedett be. Sok hiba jellemezte a játékot. Egy szép pécsi támadás végén Pölöskey került ziccerbe az első félidő hajrájában, ha az bemegy, másként alakulhatott volna a találkozó. A második játékrészt is a Pécs kezdte nagyobb lendülettel, megvoltak a helyzetek, de rendre elhibázták azokat a játékosok. Három, nyolc, tíz, tizenkét méterről sem tudta belőni a helyzeteit a Pécs, és ahogy az lenni szokott, büntetett a futball. Az MTK egy ártalmatlannak tűnő szituáció végén szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel, majd Kanta szabadrúgását védte Gőcze, de az asszisztens bent látta a labdát, így gólt ítéltek. Az első találatot követően megtört a hazaiak lendülete – bár becsülettel ment előre a csapat, és Véber György is igyekezett támadóbbá tenni együttesét, már nem volt meg az az átütőerő, ami korábban jellemezte a játékot. Az MTK visszaállt, és a hajrában egy kontrából újabb gólt szerzett, majd Kanta ismét értékesített egy szabadrúgást, így alakult ki a végeredmény.

Olvasói sztorik