NB I

Nem érné be a nyolcadik hellyel

Kanta József, az önmagával szemben is kritikus csapat kapitánya a középmezőny elejére várja a kék-fehéreket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken kezdetét veszi az NB I új szezonja. A csapatok számos felkészülési mérkőzést játszottak és a kereteik megerősítésén dolgoztak, ez az MTK-nál sem volt másként. Többnyire másodosztályú ellenfelekkel szemben léptek pályára szombaton például a Balmazújváros ellen játszották az utolsó mérkőzésüket, amelyet 2-0-ra meg is nyertek.

A Rangadó.hu megkereste az MTK csapatkapitányát, Kanta Józsefet, aki a felkészülésről, az átigazolásokról, a szombati edzőmeccsről és a hazai rendezésű Európa-bajnokágon résztvevő U19-es válogatottról is beszélt.

– Többségében NB II-es ellenfeleink voltak, de jól szolgálták a felkészülésünket ezek az edzőmérkőzések – kezdte Kanta József. – Amit az edzéseken gyakoroltunk, azt ki tudtuk próbálni élesben is ezeken a meccseken. Többé-kevésbé sikerült ezeket a gyakorlatokat átültetni a játékunkba.

– Szombaton nyertek a Balmazújváros ellen, de Garami József, a csapat edzője eléggé kritikusan nyilatkozott…
– Teljesen egyetértettünk vele. Mi is kritikusak voltunk magunkkal szembe. Éreztük, hogy nem játszottunk jól, de ez benne van a pakliban. Inkább most szerepeljünk gyengébben, mint a hétvégi bajnokin. Az eredménnyel nem is volt gond, hiszen megnyertük a mérkőzést, csak a mutatott játék nem úgy sikerült, ahogy azt mi szerettük volna.

– Mennyire alakult át a csapat a nyáron? Erősödtek vagy gyengültek?
– Nem volt akkora játékosmozgás, hogy ez befolyásoló tényező lenne. A csapat magja egyben maradt. Fejes András távozott a balhátvéd-posztról. Úgy tudom, hogy a helyére még nem igazoltak senkit. Fótyik Dominik próbajátékon szerepelt a csapatnál, nem tudom, hogy a vezetőség akarja-e szerződtetni. A tavaszi kezdő szinte teljesen ugyanaz, leszámítva persze a sérülteket. Szerencse, hogy csekély játékosmozgás volt a nyáron, jó ez a csapat együtt. Annak azonban örülök, hogy fiatal tehetségeket tudtunk igazolni.

– Torghelle Sándor hosszabbított a csapattal, de csípőműtéte miatt ki kellett hagynia az edzéseket. Mit gondol, mikor játszhat ismét?
– Még nem edzett a csapattal együtt. Jelenleg külön edzésmunkát végez. Szerintem néhány hétre még szüksége van, hogy fizikálisan rendben legyen. Úgy gondolom, hogy a bajnoki rajton még nem számolhatunk a játékával.

– Szombaton az egész csapat kint volt az U19-es válogatott, osztrákok elleni mérkőzésén. Mit szóltak a vereséghez, mire lehet képes a csapat az Európa-bajnokságon?
– Megmondom őszintén, hogy nem annyira ismerem a mezőnyt. Azt sejteni lehetett, hogy az osztrákok a csoport esélyesei. Sajnáltam ezt a vereséget. Az osztrákok kihasználták a hibáinkat, mi nem tudtuk az övéiket. Úgy tűnik, ez valami magyaros betegség, amit nem tudunk levetkőzni. A mérkőzés utolsó szakaszában már jól futballoztak és bizonyították, hogy ennél sokkal több van bennük. Átestek a tűzkeresztségen és bízom benne, hogy eredményesen fognak szerepelni.

– Az előző szezonban bravúros tavaszt követően a nyolcadik helyen végzett a csapat. Elégedett lenne ezzel a helyezéssel a következő kiírás végén?
– Nem lennék elégedett vele. Remélem, nem túlzok, ha azt mondom, a csapat ennél többre képes. Szerintem a következő szezonban odaérhetünk a középmezőny elejére.

Olvasói sztorik