NB I

Ötöt lőtt az MTK a Vasasnak

Az élvonalbeli együttes 5-2-re verte NB II-es ellenfelét, Agárdon.
Felkészülési mérkőzés
MTK – Vasas FC 5-2 (2-2)
Agárd, 100 néző
MTK: Hegedűs – Nagy T., Kálnoki-Kis (Hajdú), Vukmir, Poór – Vass Á., Pölöskei, Kanta J., Vass P. – Csiki, Horváth Zs. (Frank, a szünetben). Edző: Garami József
Vasas 1. félidő: Németh G. – Pál D., Grúz, Tamás L., Hajdu – Vida, Görgényi, Nagy T., Nagy D. – Ferenczi, Remili. 2. félidő: Németh G. (Lékai, 65.) – Pál D. (Nánási, 65.), Grúz, Tamás L. (Oroszi B., 65.), Polényi – Oláh, Görgényi, Simon A., Menyhárt – Rajczi, Ádám M. Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Kálnoki-Kis (20., 43.), Vass P. (52.), Frank (54.), Hajdú (70.), illetve Ferenczi (29., 37.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délelőtt az Agárdon edzőtáborozó MTK a másodosztályú rajtra készülős Vasast fogadta felkészülési mérkőzésen.

A huszadik percig kellett várni az első komolyabb helyzetre, s rögtön gól is született: a Vasas térfelének közepéről végezhetett el szabadrúgást az MTK. A labda mindenki felett átszállt, Kálnoki-Kis Dávid viszont a hosszún jó ütemben érkezett, és a hálóba fejelt (1-0). Alig negyedóra elteltével azonban már a Vasasnál volt az előny: a 29. percben Ferenczi István bólintott a kapuba egy szögletet (1-1), majd a 37. percben egy megcsúsztatott labdát bombázott a léc alá (1-2).

A félidő hajrájára is maradt egy gól: egy jobb oldali szabadrúgást Kálnoki-Kis csúsztatott a jobb alsó sarokba (2-2) – derül ki a Vasas honlapjának tudósításából.

Két gyors MTK-góllal indult a második félidő: az 52. percben Németh Gábor bravúrral védett, de a kipattanó éppen Vass Patrik elé került, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (3-2). Két perccel később a csereként beállt Frank Richárd vezethette senkitől sem zavarva a labdát, majd a hosszú sarokba lőtt (4-2).

A végeredmény a hetvenedik percben alakult ki: egy előrevágott labdát Lékai a tizenhatoson belül próbált magához ölelni. A kapus azonban túl sokat várt, a felé pattogó labdára Hajdú Ádám csapott le, elvitte a hálóőr mellett, majd az üres kapuba helyezett (5-2).

– Az első félidőben mi meglehetősen tartózkodóan játszottunk, a Vasas jól futballozott. Az első negyvenöt perc utáni kettő-kettő megfelelt a játék képének – értékelt az MTK honlapján Garami József vezetőedző. – A második félidőben aztán nagyobb energiákat mozgattunk, és szép akciókból lőttük góljainkat. A felkészülésnek ebben a szakaszában természetes, hogy a csapat nem túl friss, de a teljesítményt és a pályán látottakat elfogadhatónak tartom.

Olvasói sztorik