NB I

Benczés Miklós azt mondja, most már büntetni is fog

Hat forduló után is nyeretlenek a felcsútiak, a Videoton elleni 0-3 után a vezetőedző komolyan megharagudott kiállított légiósára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután már a 25. percben emberhátrányba került, sima 3-0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémia a listavezető Videoton ellen az élvonal hatodik fordulójában. Fehérváron mostanában mások is kikaptak, Benczés Miklós, a felcsútiak vezetőedzője mégis nehezen emészti a kudarcot és nem keres mentséget.

– Ezúttal is nagyon sok hibát találtam a játékunkban, amelyekhez ráadásul óriási fegyelmezetlenségek párosultak – mondta Benczés Miklós a Rangadó.hu érdeklődésére a szombat esti meccs lefújása után. – Hozzá kell tennem, az első gólt is létszámhátrányban kaptuk, ami viszont nem rajtunk múlt, hiszen Tóth Balázs megsérült egy szabálytalanság után, amit nem fújtak le, és amíg ápolták, a Videoton betalált.

Tóth nem tudta folytatni a játékot, de nála is nagyobb bajba sodorta csapatát Renato Kelics, aki rögtön a kapott gól után rácsúszott Kovács István lábára. amiért megkapta második sárgáját. 25 perc alatt…

– A kiállítás egyértelműen hatalmas felelőtlenség, Kelics tulajdonképpen az egész csapatot becsapta ezzel a tettével, ráadásul már az első gólban is megvolt a maga szerepe. A viselkedése is sportszerűtlen volt, amiért komolyan meg kell büntetnem – mondta határozottan Benczés, aki a PAFC eddigi szereplését azért picit árnyalja. A felcsútiak sorsolása ugyanis igen nehéz. – Ne felejtsük el, hogy az eddigi hat meccsünkből ötöt idegenben játszottunk, illetve most majd a Ferencváros ellen is így lesz. Találkoztunk a Videotonnal, utaztunk Diósgyőrbe, Debrecenbe, szóval nem az a kifejezett szupermarketes pontgyűjtő akció, ami kijutott nekünk.

De bármi volt eddig, a feladat adott, a csapatnak össze kell kapnia magát. Ehhez kevés, ha egyedül az edző akar változtatni…

– Nehéz helyzetben vagyunk, csalódott vagyok. Remélem, egy-két játékos is átérzi, hogy a felelősség közös, bár tisztában vagyok vele, hogy nekem is el kell vinnem a balhét. Tudom, miben hibáztam, azt vállalom is. De remélem, nem csak én vagyok csalódott – fogalmazott Benczés Miklós.

Olvasói sztorik