NB I

Nem ilyen kezdésről álmodtak Felcsúton

Szélesi Zoltánék eggyel magasabb fokozatba kapcsoltak, és nem szeretnének alárendelt szerepet játszani a Videoton ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Öt forduló után mindössze két ponttal az élvonal 14. helyén áll a Puskás Akadémia együttese, amely a legutóbbi játéknapon a Bp. Honvéd otthonában kapott ki 1-0-ra. A felcsútiak a nyitófordulóban a Diósgyőrtől, majd később a Debrecentől kaptak ki idegenben, valamint a Paks és a Pécs ellen hazai pályán csak döntetlenre futotta tőlük, így az új szezon első győzelme még várat magára.

A Puskás FC korábbi válogatott védője, Szélesi Zoltán a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy tisztába tették a fejeket és az eredményesség érdekében eggyel magasabb fokozatba kapcsolt az együttes.

– Nem ilyen kezdésről álmodott a csapat és a vezetés. Át kellett beszélni a dolgokat, a fejeket tisztába kellett rakni – kezdte Szélesi Zoltán. – Most rátettünk egy lapáttal, és azon dolgozunk ezerrel, hogy változtassunk a dolgokon. Pontokkal lehetnénk gazdagabbak, van egy-két olyan mérkőzés az eddigi ötből, amelyeknek kapcsán lehet bennünk hiányérzet, de vissza kell térnünk a munkára, a gyakorlásra, mert abban van a hit. Csak ebből tudunk építkezni és profitálni a későbbiekben.

– Mi volt eddig a gond, miken kell változtatniuk a jövőben?
– A mérkőzéseink ki lettek elemezve. Folyamatosan elemezzük a játékunkat, történnek a hibajavítások, és igyekszünk az előre játékunkat minél hatékonyabbá tenni. Ebben a fázisban vagyunk jelenleg.

– A következő bajnokijuk sem lesz sétagalopp, hiszen szombaton a hibátlan Videoton otthonában lépnek pályára…
– Remek formában lévő Videotonhoz látogatunk. Az eddigi meccseink alapján mondhatom, hogy a játszós csapatok jobban fekszenek nekünk, de egy nagyon erős Vidihez utazunk. Vannak életveszélyes, válogatott játékosaik a támadószekcióban, akikre nagyon kell figyelnünk. Ettől függetlenül nem szeretnénk teljesen alárendelt szerepet játszani. Szeretnénk megőrizni a saját játékunkat, és természetesen felügyelni azokat a pontokat, amiből a Videoton veszélyes tud lenni, de nem alárendelt epizodistaként akarunk pályára lépni. Természetesen nem azért megyünk oda, hogy kikapjunk. Azért készülünk hétről-hétre és napról-napra, hogy a soron következő mérkőzéseken nyerjünk, akárki is az ellenfél.

– Állandó szakértőként gyakran láthatjuk a képernyőn is, a társak nem ugratják a televíziós szereplés miatt?
– Volt rá precedens, aranyosak a srácok. A világbajnokság ideje alatt mindig ugrattak: „Zolika ma melyik ingedet veszed fel? Hogy mutat a fehér ing? Szakértő úr, akkor kérjük, elemezzen!” Megvoltak a viccelődések, de nem baj, én ezt szeretem. Ez azt is mutatja, hogy foglalkozunk egymással, és jó közösség van itt Felcsúton.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik