NB I

Lencse: külföld helyett Felcsút

A korábban a görög bajnokságban is megforduló csatárnak a családja is fontos szerepet játszott a döntésében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás Akadémia az élvonal második fordulójában 2-2-t játszott a PMFC ellen. Ez a döntetlen egyik csapatnak sem volt igazán jó, hiszen mindketten szezonbeli első győzelmük megszerzésére törekedtek. A vége mégiscsak iksz lett, így a felcsútiak és a pécsiek továbbra is nyeretlenek.

A Puskás Akadémiának talán a legjobb nyári igazolása az volt, hogy sikerült megtartani Lencse Lászlót, aki már az előző szezont is Felcsúton töltötte. A 26 éves csatár az előző idényben 15 alkalommal volt eredményes az NB I-ben, és már az új szezonban is hozzákezdett a góltermeléshez: mindkét eddigi találkozón betalált. Csapata a következő fordulóban, szombat este a bajnoki címvédő Debrecen otthonába látogat.

A Rangadó.hu megkeresésére Lencse László beszélt a Pécs elleni mérkőzésről, illetve elmondta, hogy a nyár folyamán voltak külföldi ajánlatai is.

– Mindkét csapat győzni szeretett volna. Úgy gondolom, nagyon rutintalan csapat benyomását keltettük. Nekünk is és a Pécsnek is megvoltak a lehetőségei, hogy megnyerjük a mérkőzést, de nem éltünk vele. A helyzeteket be kellett volna rúgni egy-nullnál, és akkor minden máshogyan alakul. Nekem is több lehetőségem volt, amit gólra válthattam volna, de sajnos nem sikerült – kezdte Lencse László.

– Nem önön múlik, hogy a Puskás FC-nek még nincs győzelme, hiszen eddig két meccs alatt két gólt szerzett…
– Csatár vagyok, az a dolgom, hogy gólt, gólokat szerezzek. Mindenkinek azt kell csinálnia, ami a feladata. Természetesen minden mérkőzésen szeretnék eredményes lenni, de azért arra kicsi az esély. Az előző bajnokságban tizenöt találatot jegyeztem. Érdekes, hogy volt még egy szezon, amikor szintén ennél a számnál álltam meg, tehát ez a rekordom. Idén szeretném a személyes csúcsomat megdönteni, remélem, sikerülni fog.

– Miben kell fejlődnie a csapatnak?
– Az utolsó passzoknál sokkal pontosabbnak kell lennünk. A védekezésünket is stabilizálnunk kell. Jó lenne már egy olyan mérkőzést játszani, amelyen nem kapunk gólt, de elsősorban az a cél, hogy minél több győzelmet szerezzünk.

– Játszott már Görögországban és Izraelben is. Ha lenne rá alkalma, újra belevágna a légiós-életbe, vagy inkább itthon képzeli el a jövőjét?
– Nem akartam elhamarkodni semmit. Volt több külföldi lehetőségem is. Szerencsére nagy a kereslet irántam, így a menedzseremnek volt dolga a nyáron. Voltak olyan ajánlataim, ahol sok pénzt kereshetnék, viszont voltak olyanok is, ahol neves bajnokságban próbálhattam volna ki magam. Nemrég született meg a kislányom, most egy hónapos, így már a családnak is komoly szerepe van a döntésemben. Itt kényelmes, nyugodt életünk van. Egyébként is, azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bíznak bennem a Puskás Akadémiánál.

– Szombaton Debrecenbe látogatnak. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– Láttam a BATE Boriszov elleni mérkőzésüket és nagyon ideges voltam, mert szurkoltam a Lokinak, hogy bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Ez nagyon jót tett volna a magyar focinak is. A bajnokságban sem sikerültek úgy a dolgaik, ahogy azt szerették volna, ezért kettőzött erővel fognak majd támadni. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de bízom benne, hogy meglepetést tudunk okozni.

Olvasói sztorik