NB I

A peches csere döntött Felcsúton

A Pécs 2-2-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia otthonában az élvonal második fordulójában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Puskás Akadémia FC – Pécsi MFC-Matias 2-2 (1-1)
Felcsút, 400 néző. Játékvezető: Solymosi
Puskás FC: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Tamás M., Gohér (Spandler, 65.) – Czvitkovics, Tóth B. – Denkovics, Szakály D. (Tischler, 63.), Makrai (Sallai, 70.) – Lencse. Edző: Benczés Miklós
Pécs: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romics, Mohl – Horváth A., Márkvárt, Kővári – Szatmári, Heffler N. – Pölöskey (Uzoma, 84.). Edző: Véber György
Gólszerzők: Lencse (tizenegyesből 7.), Csausics (öngól 87.), illetve Márkvárt (37.), Kővári (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Pécs ellen debütált hazai közönsége előtt a Puskás Akadémia az OTP Bank Liga második fordulójában. A felcsútiak az első körben Diósgyőrben szenvedtek 2-1-es vereséget, míg a PMFC 4-0-s pofonnal nyitotta az idényt az MTK elleni hazai bajnokin.

A két együttes szinte ugyanazzal a kezdőcsapattal vágott neki a találkozónak, mint az első fordulóban; csak a házigazdáknál volt egy változás: a sérült Polonkai helyén Czvitkovics lépett pályára.

A harmadik percben a pécsiek előtt adódott lehetőség: Pölöskey lövését védte Hajdúch. A hatodik percben Gőcze Gergő nagyon rossz ütemben jött ki, és elsodorta a kapura törő Lencsét – büntető! A tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette (1-0). A 11. percben Lencse lőhetett ismét, ezúttal egy kontra végén, de Gőcze zárta a szöget. Nem sokkal később Pölöskey a büntetőterületen belülre érve elesett védője szorításában, de csak szabadrúgást ítélt a játékvezető – a lövés a sorfalban halt el.

A 28. percben Makrai lőhetett közvetlen közelről, ám Gőcze figyelt, és magához ölelte a labdát. Nagyon leült a mérkőzés amúgy sem nagy irama, ritkán jutott el a labda a tizenhatosokon belülre – főleg a Pécs irányította a játékot, de támadásai veszélytelennek bizonyultak. A 37. percben Nagy József beívelése hosszú sikerült, amit így Hajdúchnak kellett kitenyerelnie a léc alól.

Pillanatokkal később egy újabb beadás okozott zavart: Márkvárt Dávid ívelt a tizenhatoson belülre, Szatmári Lóránd a labda felé vetődött, de nem ért bele – a mozdulat azonban megzavarta a felcsúti kapust, aki mellett a labda a hálóba pattant (1-1). Az utolsó percekben ezen kívül nem történt említésre méltó esemény, egy-egy gólt hozott az első játékrész mindkét oldalon.

A második játékrész harmadik percében Czvitkovics egyedül törhetett be a tizenhatoson belülre, ziccerből leadott lövése azonban nagyon fölé ment. Az 52. percben Lencse László az ötösön vehetett át egy átadást, ám kissé kisodródott helyzetből leadott lövését Gőcze a kapufa segítségével szögletre tolta. Az 57. percben Szatmári szabadrúgását ölelte magához Hajdúch. A 61. percben Mohl indult meg a pálya közepétől, 24 méteres lövése azonban ismét a felcsúti kapus kezében halt el.

Egy perccel később Kővári Róbert ugrott ki a jobb szélen, bevitte a tizenhatoson belülre a labdát, és nagy erővel Hajdúch fölött a léc alá bombázott (1-2). A gól után ismét visszavettek a tempóból a csapatok: a Pécs némileg átadta a területet ellenfelének, ám a gyorsan hármat cserélő Puskás FC nem tudott mit kezdeni a meddő fölénnyel.

A 82. percben Lencse kapott remek ütemű átadást, éles szögből leadott erős lövését azonban Gőcze kiütötte. A 87. percben Véber György cserélt, Csausics állt be, majd a friss ember a felcsúti szögletet a saját kapujába fejelte (2-2). Az utolsó percekben mindkét fél a győzelemre játszott, de gól már nem született, így a peches pécsi csereember két pontjába került Véber György csapatának.

– Mondhatni, a sírból mentett pontot a Puskás Akadémia – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője. – Korán megszerezte a vezetést a hazai együttes egy büntetőből, majd Lencsének volt egy újabb lehetősége. A tizenötödik perctől azonban átvette az irányítást a Pécs. A Puskás játékosai érthetetlen módon nagyon visszaálltak. A vendégcsapat egy védelmi hiba után egyenlített, a második félidőben pedig szintén egy hibát kihasználva a vezetést is átvette. Azt kell, hogy mondjam, a vendégek akarata érvényesült a találkozón, nagyon szerencsés góllal egyenlített a hazai együttes. A végén nagyon vigyázott az eredményre a Pécs, így – ahogy ilyenkor lenni szokott – pontrúgásból tudott komoly helyzetet kidolgozni az ellenfél. A gól előtt Véber György a legmagasabb emberét cserélte le, ő nagyon hiányzott az egyenlítő találatot megelőző szögletnél, ráadásul a csereember fejelt a saját kapujába. Mindkét csapaton érződött, hogy vesztes meccsel nyitotta az idényt, óvatos játékot láthattunk a felektől. Nehéz úgy játszani, hogy mindig benne van a játékban a gól, ezen a felcsútiaknak javítaniuk kell, nem szabad ennyi hibát elkövetni a védekezésben.

Olvasói sztorik