NB I

„Felénk fordult a szerencse”

Lencse László szerint nem kell ragozni a mesterhármasát, de nem tagadja, hogy foglalkoztatja a gólkirályi cím.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton, az élvonal 21. fordulójában a Puskás Akadémia 4-0-ra legyőzte a Mezőkövesd csapatát. A székesfehérvári találkozón mesterhármast szerzett Lencse László, aki ezzel holtversenyben feljött a góllövőlistán az első helyre, Simon Attila és Nemanja Nikolics mellé.

A magyar válogatott kerettag támadó, Lencse László a Rangadó.hu megkeresésre elmondta, hogy foglalkoztatja a gólkirályi cím, és megjegyezte, hogy a PFLA háza táján még korai hátradőlni.

– Hogy értékeli csapata teljesítményét a Mezőkövesd ellen?
– Fontos volt a három pont megszerzése, hogy egy kicsit fel tudjunk lélegezni. Ennek tudatában léptünk pályára, és mindenki nagyon komolyan vette a találkozót. Az a legfontosabb, hogy a folytatás is hasonló legyen – magyarázta Lencse László.

– Azért a mesterhármasa mellett nem mehetünk el szó nélkül…
– Egy támadót mindig a góljai minősítenek, de ezzel nem mondok semmi újat. Ha egy csatár kilencven percig nem csinál semmit, majd az utolsó pillanatban lő egy gólt, akkor mindenki vele foglalkozik a meccs után. Szerencsére sikerült hármat rúgnom, de nem kell ezt ragozni. Az a lényeg, hogy a csapat nyert.

– Most holtversenyben vezeti a góllövőlistát. Foglalkoztatja az elsőség, pláne annak tükrében, hogy Simon Attila és Nemanja Nikolics sem alapember már saját csapatában?
– Persze, figyelem a góllövőlistát, hiszen minden támadó célja, hogy eredményes legyen. A gólkirályi cím az egyik legnagyobb elismerés egy csatárnak. Nem mondom azt a sablon szöveget, hogy nem érdekel. Figyelem és mozgat is, de ennek nem szabad a csapat rovására mennie.

– A Puskás Akadémia tavasszal hét pontot szerzett négy mérkőzésen. Milyennek értékeli a kezdést?
– Szerintem már az első tavaszi forduló óta bennünk volt ez a többgólos győzelem. Elégedett semmiképp nem vagyok, mert az elmúlt meccseken jóval több pontot is szerezhettünk volna. Sok szituációból rosszul jöttünk ki, bár a Mezőkövesd ellen most felénk fordult a szerencse. Remélem, hogy ez a győzelem lendületet adhat a csapatnak a folytatásra.

– Jelenleg öt pontra elléptek a kiesőzónától. Lehet még egyáltalán kiesési problémája a Puskás Akadémiának?
– Nem szabad hátradőlnünk. Ha valaki most azt gondolná, hogy minden rendben van, az nagyon rossz irányba vinne el minket. Minden meccsből ki kell hoznunk a maximumot. Ha ez sikerül, akkor szerintem nem lesznek problémák a bennmaradással, mert ez a keret alkalmas arra, hogy jobb eredményt érjen el.

– Felcsúton lassan átadják a Pancho Arénát. Bejárták már a létesítményt?
– Minden nap látjuk, és ott megyünk el mellette. Mindig megnézzük, hogy milyen jó minőségű a talaj. Szerintem a csapattársaim nevében is mondhatom, hogy ez a stadion egy igazi csoda lesz.

– Márciusban tagja volt Pintér Attila szövetségi kapitány bő keretének, de a finnek elleni meccsre nem került be a csapatba. Csalódott volt?
– Persze. Mindenki azért megy, mert nagyon szeretne játszani a válogatottban. Én is reméltem, hogy kapok lehetőséget, és meg tudom magam mutatni. Sajnos nem így történt, le is voltam törve. Most viszont már előre kell néznem. Minden hétvégén olyan teljesítményt kell nyújtanom, mint most a Mezőkövesd ellen, és akkor biztosan megkapom majd a lehetőséget.

– A Puskás Akadémia előtt megfordult Izraelben és Görögországban is. Továbbra is vonzza a légiós élet?
– Nem tudom még, hogy mit hoz a jövő. Nem is nagyon akarok még ezzel foglalkozni. Ha azon görcsölnék, hogy hová szeretnék igazolni, akkor biztosan nem tudnék százszázalékosan a feladatomra koncentrálni. Nyáron lejár a szerződésem, de még nem foglalkoztat a jövőm. Egyelőre csak a góllövésre koncentrálok.

– A Debrecen elleni Ligakupa-negyeddöntő első mérkőzésén egy-egyes döntetlent játszottak idegenben, de Gallardo jogosulatlanul lépett pályára, így valószínűleg háromgólos hátrányból kezdik majd a visszavágót. Beszéltek erről az öltözőben?
– Beszélgettünk igen, de sajnos már megtörtént a dolog. Utólag már nem tudunk mit kezdeni vele. Előre kell néznünk, és majd meglátjuk, mi lesz a visszavágón.

Olvasói sztorik