NB I

Lencse-tripla, felcsúti négyes

A Mezőkövesd hibáit tökéletesen használta ki a Fehérváron 4-0-s sikert arató Puskás Akadémia.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry FC 4-0 (1-0)
Sóstói Stadion. Játékvezető: Erdős
PFLA: Hajduch – Vaszicsku, Szekeres, Vaskó (Lorencz, 42.), Tamás M. – Tóth II. B., Gallardo, Czvitkovics – Tischler (Orbán G., 86.), Denkovics (Tóth I B., 67.), Lencse. Edző: Benczés Miklós
Mezőkövesd: Horváth T. – Vermes, Gévay, Búrány, Fótyik – Hegedűs, Kiss M. (Menougong, 60.) – Harsányi, Velicky (Balajti, 75.), Bognár I. – Rajczi. Edző: Véber György
Gólszerzők: Lencse (45+1., 68., tizenegyesből 87.), Tischler (62.)
Kiállítva: Vermes (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a tavasszal még nyeretlen Mezőkövesd a Puskás Akadémia vendége volt.

Az első percekben csak tapogatóztak a csapatok, beadásokkal próbáltak veszélyt okozni egymás kapuja előtt, de komoly helyzet nem alakult ki. A 18. percig kellett várni az első komolyabb lehetőségre: Velicky harcolt meg a labdáért, beadására volt is érkező ember, de Szekeres is jól helyezkedett, és blokkolta a lövést. A 26. percben Czvitkovics került lövőhelyzetbe, de csapattársa, Tischler Patrik szerelte őt.

A 32. percben Horváth Tamás futott alá egy beadásnak, a labda Gévayn megpattanva a kapu felé pattant, de a kapus visszaért, és megfogta a labdát. Egy perccel később Harsányi lépett ki a védők közül, egy az egyben törhetett kapura, de nagy helyzetben fölé lőtt.

A félidő hajrájában egy hazai szabadrúgás okozott gondot Horváth kapusnak, de másodjára megfogta a labdát. A másik kapu előtt is nagy lehetőséget lehetett feljegyezni, de Hajduch védett. Már minden játékos a szünetre készült, ám Lencse László még fejben a pályán volt: Czvitkovics szögletét bólintotta a hálóba az első félidő ráadásában (1-0).

Az 53. percben ismét Denkovics szöglete okozott gondot a vendégeknek: beadását Szekeres fejelte kapura, ám Fótyik jól helyezkedett, és kivágta a labdát a gólvonalról. A labda Tóth II Balázsig jutott el, aki nem sokkal lőtt mellé. Öt perccel később Denkovics kapott kissé hosszú labdát, így nem tudta elpöckölni a kifutó Horváth mellett.

A 62. percben Rajczi kapott labdát nagy helyzetben, de lövését fogta Hajduch. A kimaradt ziccer megbosszulta magát: a másik oldalon Tischler lépett ki Czvitkovics labdájával, és a kapuba emelt (2-0). Nem sokkal később ismét a vendégek hibáját büntette a felcsúti együttes: egy gyengén elvégzett mezőkövesdi szögletet Tischler fejelt ki, a kontra Lencsét találta meg, aki a kifutó Horváthot megelőzve a kapuba lőtt (3-0).

A hajrában Tischler lőtt a tizenhatosról, de nem talált kaput. A 86. percben Vermes rántotta le Lencsét a büntetőterületen belül: tizenegyes és kiállítás! A büntetőt a sértett végezte el, aki nem hibázott, és megszerezte saját harmadik, csapata negyedik találatát a mérkőzésen (4-0).

– A második félidő alapján ennyi volt a csapatok között – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője. – Sokat számított, hogy ki rúgja az első gólt. A találatig a hazaiak enyhe fölényben játszottak, de helyzetekig nem jutottak el. A gól után viszont kinyílt a Mezőkövesd, ami jól jött a Puskás Akadémiának. A második gólt követően már örömfocit játszottak a hazaiak. Abban a pillanatban, amint fellazult a kövesdi védelem, máris veszélyes támadásokat vezetett a Felcsút, így szerezhetett négy gólt. Érdekes felállásban játszottak a hazaiak: két belső ékkel álltak fel, Lencse László és Tischler Patrik is középen kapott helyet. Lencsének kedvezett is ez a helyzet, hiszen Tischler is kötött le mellőle védőket, így több terület jutott neki, amit maximálisan ki is használt. Három gólja mellett is nagyon hasznosan játszott, nem tipikus ékként szerepelt, sokszor segített vissza a társaknak.

Olvasói sztorik