NB I

Nem tudott előnybe kerülni a listavezető

A Debrecen hazai pályán csak 1-1-es döntetlenre volt képes a Puskás Akadémia ellen a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0)
Debrecen, 1200 néző. Játékvezető: Vad II
DVSC: Verpecz – Bernáth, Króner, Brkovics, Vadnai – Bódi (Dombi, 61.), Spitzmüller, Ludánszki, Ferenczi J. (Kovács Á., 76.) – Tisza T., Sidibe (Seydi, a szünetben). Edző: Kondás Elemér
Puskás FC: Somodi – Vaszicsku, Tóth I B., Fabio, Farkas N. – Lorentz, Gallardo (Tóth L., 80.), Orbán G. (Szakály D., 56.), Czvitkovics – Bertus, Lencse (Németh E., 56.). Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Tisza (26.), illetve Lencse (50.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak mindössze három mezőnycserét neveztek a találkozóra. Tisza Tibor a nyíregyházi kupameccshez hasonlóan a kezdőben kapott helyet, ahogy a vendégeknél Orbán Gáspár, és az ex-debreceni Czvitkovics Péter.

Eleinte a hazaiak térfelén zajlott a játék, amint a felcsútiak labdát vesztettek, azonnal visszatámadtak. A harmadik percben Czvitkovics lövését fogta Verpecz, a másik oldalon Ferenczi János fejesét hárította Somodi. Lassacskán átvették az irányítást a hazaiak, de jellemzően hátul járatták a labdát, majd Sidibe fejét keresték a felívelésekkel. A 13. percben Tisza Tibor lerántották a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

A huszadik percben Lencse távoli lövését fogta Verpecz. A 26. percben Spitzmüller átadása után Tisza lőtt a hálóba (1-0). Öt perccel később Bertus próbálkozott egy átemeléssel, de nem tudott kifogni Verpecz kapuson. A 33. percben Bertus nyolc méterről a kapusba bombázott. A 36. percben Ferenczi szabadrúgását Ludánszki csúsztatta kapura, Somodi a kapufa segítségével ütötte szögletre. A sarokrúgás után Sidibe centikkel a kapufa mellé fejelt.

A szünet után Farkas Norbert beadásába Lencse beletette a lábát, így a labda utat talált a kapuba (1-1). Az 53. percben Bódi veszélyes szögletét Vadnai kifejelte. Tíz perccel később Seydi lövését Somodi lábbal védte. A 65. percben Tisza szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki. A 73. percben Czvitkovics távoli szabadrúgását másodjára fogta Verpecz. A 85. percben Tisza oldalszabadrúgását Somodi a mezőnybe ütötte.

A 88. percben Tóth László 15 méteres lövése szállt mellé, a másik oldalon pedig Tisza nagy lövését Somodi bravúrra védte. A DVSC némi meglepetésre nem tudott előnyt szerezni s visszavágóra – tudósított az onlajnok.com.

– Úgy érzem, igazságos, reális döntetlen született. A Debrecen istenigazából nem harapott úgy, ahogy szokott. Bizonyára azt gondolták a játékosok, hogy úgyis találnak egy gólt. A vendégek egy szerencsés találattal egyenlítettek, ezután magabiztosan, felszabadultan, labdabiztosan játszottak, rövid passzos futballt mutattak be, megjátszották az üres területeket. A végén Szakály Dénes elhibázott egy óriási ziccert, ha az is bemegy, még kellemetlenebb lett volna a végeredmény. A mieink nem tettek annyit hozzá, amennyit szoktak, nem szorították be az ellenfelet, kényelmesebbnek tűntek, némileg érhetetlenül. A védelemmel nem volt baj, de elöl az utolsó passzok elakadtak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC edzője.

Edzői értékelések

Kondás Elemér, Debrecen: – A vezetésünk megszerzése után is mi birtokoltuk a labdát, de egy szerencsés góllal egyenlíteni tudott a Puskás Akadémia. Utána már nem nagyon tudtunk gólhelyzetet kialakítani, bár Kovács Ádámnak és Tiszta Tibinek volt egy-egy ígéretes kapura lövése, de előre játékban többet kellett volna nyújtani, gyorsabban kellett volna játszani. Több oldalpasszt csináltunk, nem voltak meg a beinduló emberek, ha megvoltak, akkor inkább felívelgettünk, amit a magas védőik ki tudtak fejelni. Néhány embernek többet kellett volna hozzátenni a játékhoz.

Benczés Miklós, Puskás Akadémia: – Elsődlegesen az volt a célunk, hogy olyan eredményt érjünk el, amely esélyt jelent a visszavágón arra, hogy kiharcolhassuk a továbbjutást a négy közé, és ezt a célt el is értük, hiszen egyrészt nem kaptunk ki, másrészt nagyon fontos idegenbeli gólt szereztünk, ami ugye mindig nagyon jelentős egy oda-visszavágós párharcban. De nem csak ezért vagyok boldog, hanem mert jól is játszottunk, megkockáztatom, jobban, mint ellenfelünk. Örömteli továbbá, hogy Németh Erik személyében újabb tehetséges fiatal akadémista mutatkozott be az első csapatban, ráadásul nem csupán pályára lépett, de nagyon elégedett is vagyok a teljesítményével. Ezért is jó a Ligakupa, mert lehetőséget teremt az ilyen fiatalok kipróbálására.

A további program

17.30: Pécsi MFC-Matias – Videoton FC

18 óra: Diósgyőri VTK – Szigetszentmiklósi TK-Erima

Március 19. szerda

18 óra: Ferencvárosi TC – Lombard Pápa Termál FC (TV: Sport1)

A visszavágókat április elsején rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik