NB I

Összeállt a kezdőcsapat

Benczés Miklós nem játszatta a Vasas ellen azokat, akikre a pénteki bajnoki találkozón számít.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás Akadémia 2-0-ra kikapott a Vasas otthonában a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, kedden délután. A felcsútiak tartalékos összeállításban léptek pályára. A lefújás után Benczés Miklós vezetőedző elmondta, hogy több játékosa adós maradt a jó teljesítménnyel, ráadásul fegyelmezetlenséget követett el.

– A Vasas nem érdemtelenül nyerte meg a találkozót, az első félidőben jobban játszott, mint mi. A második felvonásban a gyors kiállítás nagyon megnehezítette a dolgunkat – kezdte Benczés Miklós. – Úgy érzem, az apró faultokra mi sokkal hamarabb megkaptuk a sárga lapokat, mint a hazai csapat, ezért talán törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb kiállítás következik. Ennek ellenére fegyelmezetlenség volt Fabio részéről a második sárga lap, és ezáltal a kiállítás, ami megpecsételte a mérkőzés sorsát. Farkas Norbert is a kiállítás sorsára jutott, és kettő-nulla lett a végeredmény, de úgy gondolom, hogy nyolc mezőnyjátékossal olyan eredményt értünk el, ami nem jelenti azt, hogy a párharcnak egyértelműen vesztesei leszünk a jövő héten. Pénteken bajnoki mérkőzést játszunk, ezért tartalékos összeállításban jöttünk, de ez nem azt jelenti, hogy nem szerettünk volna nyerni. Több játékosom nem csak a teljesítményével maradt adós, hanem fegyelmezetlenséget is követett el a pályán, de a jövő héten, hazai környezetben azért fogunk futballozni, hogy továbbjussunk ebből a párharcból.

A felcsútiak trénere elmondta, hogy azok sem kaptak pihenőt, akik ezúttal nem játszottak, hiszen ők azok, akikre kezdőként számít a pénteki bajnoki mérkőzésen.

– Természetesen délelőtt edzés volt a többieknek, közel meccsterhelés jelleggel, de mégsem teljesen – folytatta Benczés Miklós. – Legfőképpen azért nem, mert az őszi szezon előtti utolsó edzőmeccsen több játékosom is megsérült, és ez elég élénken az emlékeimben maradt, nem akartam kockáztatni, hogy a bajnoki rajt előtt elveszítsek esetleg kulcsjátékost. Ez volt a legfőbb indok, hogy ne azzal a csapattal lépjünk pályára, amely pénteken, a Paks ellen kifut majd a pályára. Tizenegy játékos maradt otthon, tehát a Paks elleni kezdő összeállítás elvileg már kialakult a fejemben, ez csak sérülés, betegség, vagy egyéb előre nem látható dolog miatt változhat. A felkészülés során tíz meccset játszottunk, tehát volt elég lehetőség, hogy kialakuljon, kik azok a játékosok, akik szerintem a legeredményesebbek lehetnek.

Olvasói sztorik