NB I

Kiszabadult az akadémiák fogságából

A korosztályos válogatott erőssége, Damásdi Alex újra futballozhat a Puskás Akadémia színeiben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Karácsony előtt írtunk az 1997-es születésű Damásdi Alexről, aki az U17-es válogatott oszlopos tagja. A fiatal jobbszélsővel tavaly nyáron a Magyar Futball Akadémia aláírt egy szerződést, de a család úgy döntött, hogy maradjon mégis a felcsúti Puskás Akadémián, ezért felbontották a megállapodást.

A Rangadó.hu értesülése szerint az MFA vezetése a szerződésre hivatkozva polgári peres eljárást indított, és 50 millió forintot, valamint 15 havi munkabért követel a családtól. Ezen kívül fegyelmi elé vitte az ügyet, Alexet pedig egy évre eltiltották a játéktól.

Az üggyel kapcsolatban decemberben a Magyar Futball Akadémia és a Puskás Akadémia álláspontját is közöltük, cikkünk ide kattintva olvasható!

Örömmel tudatjuk, hogy az ügy szerdán lezárult, méghozzá Damásdi Alex szempontjából pozitívan. Karácsony óta történtek bizonyos fejlemények, amelyek fontosak az ügy szempontjából, erről dr. Dányi Szilárd, a fiatal játékos jogi képviselője számolt be honlapunk érdeklődésére.

– Damásdi Alex képviseltében felülvizsgálati kérelmet nyújtottam be az MLSZ jogi bizottságához, amely az első-, és a másodfokú határozatot is hatályon kívül helyezte, azzal a megállapítással – amit mi a kezdetektől hangoztattunk –, hogy jelen ügyben nincs hatásköre eljárnia a Magyar Labdarúgó Szövetségnek. Így új eljárásra utasították az elsőfokú bizottságot, amelynek már meg is született a döntése. Eszerint megszüntették az eljárást, Alex a mai napon megkapta a játékengedélyét, tehát újra versenyezhet, és pályára léphet felcsúti színekben – mondta Dányi.

Ami a munkaügyi pert illeti, Dányi Szilárd elmondta, hogy a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság megszüntette a Honvéd FC Kft. és Damásdi Alex közötti pert, tehát ez az ügy is teljes mértékben lezárult.

Olvasói sztorik