NB I

Felcsúton továbbra sem megy a házigazdának

A listavezető Paks emberhátrányban egyenlített a Puskás Akadémia ellen az élvonal negyedik fordulójának nyitómeccsén.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Puskás Akadémia FC – MVM Paks 1-1 (1-0)
Felcsút, 1000 néző. Játékvezető: Erdős
Puskás FC: Danilovics – Szélesi, Kelics (Vaszicsku, 50.), Tamás M., Gohér – Tóth B., Polonkai – Makrai, Czvitkovics (Tischler, 83.), Harsányi (Denkovics, 67.) – Lencse. Edző: Benczés Miklós
Paks: Molnár P. – Heffler T., Gévay, Kovács G., Báló – Kecskés (Kiss T., 91.), Tamási Zs. (Fiola, 74.) – Könyves (Kulcsár D., 87.), Bertus, Bartha – Eppel. Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Tóth B. (8.), illetve Könyves (80.)
Kiállítva: Eppel (68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A százszázalékos teljesítménnyel listavezető Paks a mindössze egy ponttal szerénykedő Puskás Akadémia vendége volt a negyedik forduló nyitómeccsén. A felcsútiak mindenképpen szerették volna megtörni a Pancho Aréna átkát, hiszen az új stadionjuk átadása óta még egyszer sem nyertek házigazdaként.

A harmadik percben a háromszázadik NB I-es meccsén szereplő Czvitkovics Péter remek beadásából azért nem született gól, mert középen Polonkai és Lencse egymást zavarta. Öt perccel később Lencse megharcolt a labdáért az alapvonal közelében Báló Tamással, majd középre passzolt, ahol Tóth Balázs a hálóba lőtt (1-0). Ez volt az első gól, amit a Paks kapott ebben a szezonban. A másik oldalon Heffler Tibor szabadrúgása ment mellé.

A huszadik percben Harsányi Zoltán lövését fogta Molnár Péter, majd két perccel később Czvitkovics távoli bombájában is bele tudott érni, így a labda a keresztlécről vágódott vissza. A 26. percben Eppel Márton kísérlete ment mellé. A 34. percben Tamási Zsolt emelt középre, de az érkező Könyves elől Danilovics tisztázott. Az első félidő második felében is jó volt az iram, de kevesebb helyzet adódott, mint korábban.

Az 57. percben Könyves lőhetett volna az üres kapuba, de Tamás Márk az utolsó pillanatban tisztázott. Két perccel később Bartha kapáslövése ment a kapu fölé. A 67. percben Lencse lőtt fölé 14 méterről. Egy perccel később Eppel Márton könyöklésért piros lapot kapott, így a gólhátrányban lévő vendégek emberhátrányba is kerültek. A 73. percben Lencse László közeli lövését Molnár Péter kivédte. Öt perccel később Szélesi Zoltán eladta a labdát saját tizenhatosán belül, de Bertus kihagyta a nagy helyzetet.

A nyolcvanadik percben Fiola Attila remek passza után Könyves Norbert kicselezte Tamás Márkot, majd szép mozdulattal a hálóba lőtt (1-1). A hazaiak sokáig jól játszottak, de aztán hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból, sőt a paksiak a hajrában a győzelemért rohamoztak (a 93. percben Bartha nagy lövését Danilovics védte), de újabb gól már nem született.

– A Paks játéka átlátszó volt, labdabiztos emberek alkotják a csapatot, de nem volt benne semmi újdonság. Látszott, hogy Benczés Miklós nagyon jól megszervezte a védelmet, jól játszott a Puskás Akadémia, vezetett is, majd jött a kiállítás, mégsem sikerült győzni. Ez tipikusan az az eset, amikor a hazai csapat elveszített két pontot – magyarázta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője. – Amikor tíz emberre fogyatkoztak a vendégek, akkor kellett volna agresszívabban futballozni, mégis visszavettek, az ellenfél pedig egy jól eltalált lövéssel kihasználta ezt. Látszott a paksiakon, hogy csak azért is mentalitással játszottak a kiállítás után, jobban elkezdtek pörögni, keményebbek voltak, többet ütköztek. Már a múltkor is mondtam, hogy a felcsútiak játékában mindig benne van a kapott gól, pedig vannak olyan meccsek, amelyeket le kell hozni gól nélkül, például ez is olyan volt. A Puskásnak állt a meccs, ráadásul a vendégek tíz emberrel játszották, mégis benne volt a kapott gól a találkozóban.

Olvasói sztorik