NB I

Kétmillió fölött kaszál az MLSZ

A Győr, a Fradi, a Diósgyőr, a Nyíregyháza, a Pécs, a Haladás, az Újpest és a Debrecen sem úszta meg a súlyos pénzbüntetést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága augusztus 21-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

A Győri ETO – Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a Győri ETO FC-t rendezési hiányosságok és szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 ezer forint, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 150 ezer forint pénzbüntetésben részesítették.

A Diósgyőr–Kecskemét mérkőzéssel kapcsolatban a DVTK-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Nyíregyháza–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyháza Spartacust, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és szotyola technikai zóna melletti területre történt bedobása miatt 100 ezer forint, a Videoton FC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 150 ezer forint pénzbüntetésben részesítették.

A Haladás – Pécsi MFC mérkőzéssel kapcsolatban a Szombathelyi Haladást, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 ezer forint, a PMFC-Matiast, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 ezer forint pénzbüntetésben részesítették.

A Puskás Akadémia FC – MVM Paks mérkőzéssel kapcsolatban a MVM Paksot szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

Az MTK – Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Bp. Honvédot szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

Az Újpest FC – Debreceni VSC-TEVA mérkőzéssel kapcsolatban az Újpest FC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 300 ezer forint, a DVSC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 200 ezer forint pénzbüntetésben részesítették.

NB II

A Békéscsaba–Zalaegerszeg mérkőzéssel kapcsolatban a Békéscsabát rendezési hiányosságok, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata miatt 200 ezer forint, a ZTE FC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 ezer forint pénzbüntetésben részesítették.

Krasznovszky József vezetőedző (Orosháza), mert a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezéseket használt, a kispadtól három soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott (játékvezetők sértése, mint fegyelmi vétség miatti büntetés minimuma a három mérkőzéstől eltiltás).

Magyar Kupa

A Hévíz–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 ezer forint, pénzbüntetésben részesítették.

A Testvériség SE – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a Testvériség SE-t rendezési hiányosságok és szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Budaörs–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpest FC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 ezer forint, pénzbüntetésben részesítették.

A Vasas–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast rendezési hiányosságok és szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 ezer forint, a DVTK-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Szászvári SE – Pécsi MFC-Matias mérkőzéssel kapcsolatban a Szászvári SE rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a PMFC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartása miatt 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Összesen: 2.350.000 forint

Olvasói sztorik