NB I

Véber Györgyöt eltiltotta az MLSZ

Két meccset hagy ki a pécsi vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága augusztus 12-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Fodor Ferenc (Nyíregyháza) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Véber György (PMFC) sportszakember két mérkőzésre szóló eltiltást kapott a kispadtól/öltözőtől sportszerűtlen magatartása, a Pécs–Újpest mérkőzésen történt szóváltás és játékvezetővel szembeni reklamálás miatt. Pálinkás András (Újpest) sportszakember ugyanezen mérkőzéssel összefüggésben kapott egy mérkőzésre szóló eltiltást sportszerűtlen magatartása miatt.

A Debrecen – Puskás FC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC sportszervezetet visszaesőként 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató magtartása miatt. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a rendező klub hangosbemondón keresztül figyelmeztette a közönséget a sportszerű szurkolásra.

A Videoton–Győr mérkőzés vonatkozásában a Videotont 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató magatartása, trágár rigmusok skandálása és pirotechnikai eszközök használata miatt. A FEB súlyosbító körülményként értékelte, hogy a sportszervezet visszaeső szurkolói sportszerűtlen bekiabálásai tekintetében. Ugyanakkor a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként számolt azzal, hogy a rendező klub figyelmeztette a szurkolókat a sportszerűtlen magatartás megszüntetésére. A Győrnek 200 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie szurkolói megbotránkoztató bekiabálásai miatt.

A PMFC–Újpest mérkőzés kapcsán a Pécs sportszervezetet visszaesőként 400 ezer forint pénzbüntetés befizetésére kötelezte, a szurkolók által az egész mérkőzésen, folyamatosan tanúsított megbotránkoztató magatartás, trágár rigmusok skandálása miatt. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a hangosbemondó figyelmeztetett a sportszerű szurkolásra. Az Újpest visszaesőként 300 ezer forint pénzbüntetést kapott, ugyancsak trágár tartalmú szurkolói rigmusok miatt.

A DVTK–Haladás mérkőzéssel összefüggésben a DVTK sportszervezetet 100 ezer forint megfizetésére kötelezte, mivel szurkolói néhány alkalommal megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak.

A Kecskemét ellen, labdarúgókkal szembeni tartozás miatt indult két fegyelmi eljárást megszüntette a felek megállapodására tekintettel.

Magyar Kupa

Girán Máté (Diósd), Potyi Gábor (Sárvár), Fritz Dávid (Sárvár), Holczer Balázs (Újbuda) labdarúgókat a FEB egy hétre, 2014. augusztus 18. napjáig eltiltotta a labdarúgó mérkőzésektől. A Fegyelmi Szabályzat 10. § (8) bekezdése szerint a bajnoki vagy kupamérkőzéseken kiállított utánpótláskorú (U21 és az alatti korosztályok) labdarúgókat csak időre lehet eltiltani.

Khiesz Kornél (Újbuda), Gulyka Zsolt (Pétervására SE), valamint Imrik László (Csákvár) egy soron következő Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Boda József (BKV Előre) három soron következő Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott ellenfele megütése miatt. A fegyelmi vétség legkisebb büntetési tétele a három mérkőzésre szóló eltiltás.

Sipos Jenő Szilárd (Sárosd) három soron következő Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott ellenfele leköpése miatt, mely vétség minimális büntetése a három mérkőzésre szóló eltiltás.

Pári Sándor (Újbuda) sportszakembert eltiltotta kispadtól, öltözőtől egy soron következő Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre.

Pintér Dominik (Soroksár) labdarúgót a FEB egy soron következő hazai barátságos, felkészülési mérkőzésre tiltotta el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik