NB I

Hamis sportorvosi igazolás miatt fizet a Dunaújváros

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága augusztus 5-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Debreceni András (Diósgyőr) egy, Egerszegi Tamás (Diósgyőr) egy és Raffaele Alcibiade (Honvéd) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Lombard Pápa – Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a Lombardot írásbeli figyelmeztetésben részesítette a biztonsági szabályzatban meghatározott kisebb rendezési hiányosságok miatt, a Ferencvárost 100 ezer forintpénzbüntetés megfizetésére kötelezték szurkolói megbotránkoztató rigmusai miatt.

Az Újpest–Diósgyőr mérkőzéssel összefüggésben az Újpest FC-t 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató bekiabálásai, pirotechnikai eszközök használata, valamint tárgyak játéktérre dobálása vétség elkövetése miatt. Az Újpest esetében a büntetés kiszabása során a FEB enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy rendező sportszervezet a szurkolók nem sportszerű megnyilvánulásai alkalmával minden esetben felszólította a szurkolókat a tiltott magatartások megszüntetésére, valamint enyhítő körülményként értékelte, hogy a pirotechnikát használók közül két fővel szemben rendőri intézkedés is történt. A DVTK 100 ezer forintpénzbüntetést kapott szurkolói megbotránkoztató rigmusai miatt.

A Nyíregyháza–Paks mérkőzés vonatkozásában a Nyíregyházát 300 ezer forintpénzbüntetésben részesítette a hazai és vendég jegyárakra (ugyanazon kategóriájú, hasonló szektorba szóló hazai és vendégjegyek ára nem lehet különböző) vonatkozó szabályok be nem tartása miatt, továbbá szurkolói megbotránkoztató bekiabálásai és egy hazai szurkoló pályára rohanása miatt. A FEB enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a rendező klub felszólította a szurkolókat a sportszerű szurkolásra, valamint a sportszervezet a pályára lépő személlyel szemben megtette a szükséges intézkedéseket.

A Videoton–Dunaújváros mérkőzéssel összefüggésben a Videoton FC-t 500 ezer forintmegfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató és egy másik nemzettel kapcsolatos trágár, kirekesztő bekiabálásai miatt. A kirekesztő rigmusok büntetési tétele 300 ezer forintról indul, de a Videoton FC szurkolói a mérkőzés egésze során, folyamatosan más, sporteseményre nem illő rigmusokat is kiabáltak, ezért lett magasabb a büntetés.

Az MTK–Debrecen mérkőzés vonatkozásában az MTK-t írásbeli figyelmeztetésben részesítette, mert a biztonsági szabályzatban foglalt rendezésre vonatkozó előírásoknak nem felelt meg.

A Dunaújvárost hamisított sportorvosi engedély felhasználásának kísérlete miatt 500 ezer forintpénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Tárgyalás megtartása után Kovács István (Videoton FC) és Villám Balázs (Dunaújváros) két mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Olvasói sztorik