NB I

Dajka László lesz a válogatott edzője

A szakember két mérkőzés erejéig megbízott szövetségi edzőként irányítja az U21-csapatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar U21-válogatott egy spanyolok és egy bosnyákok elleni mérkőzéssel zárja az Európa-bajnoki selejtezőket, szeptemberben. A két mérkőzésen – megbízott edzőként – a korábbi 24-szeres válogatott játékos, Dajka László vezeti a csapatot.

Az 55 esztendős szakember, aki játékosként részt vett az 1986-os világbajnokságon, és aki öt bajnoki címet szerzett a Budapesti Honvéd együttesével, nem először dolgozik az MLSZ megbízásából, hiszen Gellei Imre szövetségi kapitányt 2002 és 2004 között másodedzőként segítette. Emellett dolgozott a BKV Előre, a Békéscsabai EFC, a Matáv Sopron és a Debreceni VSC vezetőedzőjeként is – írja az MLSZ honlapja.

A megbízott szakvezető feladata nem lesz egyszerű, hiszen a mieink szeptember 4-én, Felcsúton a várhatóan sztárjátékosokkal felálló, csoportgyőzelemre pályázó spanyol válogatottal találkoznak. Négy nappal később Szarajevóban Bosznia-Hercegovina ellen zárja a sorozatot a korosztályos válogatott, amely az eddigi hat mérkőzésen hat pontot gyűjtött.

– Nem ismeretlen számomra ez a feladat – nyilatkozta kinevezése kapcsán az mlsz.hu-nak a megbízott edző –, hiszen korábban, a 2000-es évek elején dolgoztam az U20-asok mellett, és egyébként is, ha az embert bármely válogatott mellé hívják, akkor nem mondhat nemet. A héten Telkiben egyeztetjük a stábbal a szükséges részleteket, és utána indulhat a munka.

A szakember elmondta, jól ismeri a korosztály játékosait, és nemcsak azért, mert a többségük már bemutatkozott az OTP Bank Liga valamely csapatában, hanem azért is, mert a válogatott több mérkőzését élőben tekintette meg.

– Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de én senkitől nem féltem ezt a csapatot, ha a mentális felkészülés jól sikerül – tette hozzá Dajka László.

A szakember megbízatása két mérkőzésre szól.

Olvasói sztorik