NB I

Becsülettel tették a dolgukat

Róth Antalt és Tuboly Frigyest is meglepésként érte, hogy távoznia kell a válogatott éléről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése értékelte az utánpótlás-válogatottaknál folyó szakmai munka elmúlt három esztendejét, és a jövőbeni sikerek reményében komoly személyi változásokról döntött. Az elnökség kedden a válogatott edzők közül felmentette Róth Antalt (U21), Tuboly Frigyest (U17), Szepessy Lászlót (U16) és Korolovszky Györgyöt (U15) illetve Both József szakmai-képzési igazgatót.

A Rangadó.hu megkereste az U21-válogatott éléről távozó Róth Antalt, aki szerint az Albánia elleni, hazai vereség bizonyult sorsdöntőnek a munkája szempontjából.

– Az ember nyilván nem örül, amikor megszűnik a munkaviszonya, és így voltam ezzel én is – kezdte érdeklődésünkre Róth Antal. – Meglepődtem, nem számítottam rá, hogy ez a döntés fog születni. Végeztem a munkámat, eljött a pillanat, amikor ezt értékelték, és a meghozták a döntést, amit én tudomásul vettem. Az Albánia elleni hazai vereség nagyon negatívan volt jelen a köztudatban, és ez sorsdöntőnek bizonyult a csapat eredményessége, illetve az én személyes munkám szempontjából is.

Az 53 éves szakember 2002 és 2008 után 2010 nyara óta vezette ismét a korosztályt, és az MLSZ közleménye szerint a teljes időszakot sikertelenség jellemezte. Róth elárulta, személyesen is ugyanezeket az indokokat hallotta a szövetség részéről.

– Teljesen helytálló az a közlemény, ami ezzel kapcsolatban megjelent. Ugyanazt hallottam szóban én is a főtitkártól. Az eredményességet, a sikerekben mérhető előrelépést hiányolja a szövetség, ezért történtek a változások. Három és fél éve irányítottam az U21-válogatottat, most felmentettek a munkavégzés alól, és gyakorlatilag mondhatom, hogy gyarapítom a munkanélküli edzők táborát – vélekedett Róth Antal.

A 17 éven aluliakat irányító Tuboly Frigyes már hét éve dolgozott az MLSZ utánpótlásában. A 45 éves tréner a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy becsülettel tették a dolgukat, és meglepődött az elnökség döntésén.

– Elfogadtam az MLSZ döntését. Ha úgy érzik, hogy más felállásban javulhat az utánpótlás helyzete, akkor sok sikert kívánok nekik – jelezte Tuboly Frigyes. – Természetesen mindig meglepetésként éri az embert, ha elküldik valahonnan. Úgy gondolom, hogy becsülettel dolgoztunk, sajnos az már más kérdés, hogy az eredményekben ez mennyire volt pozitív. Az elnökség meghozta a döntését, amit elfogadok, és tudomásul veszek. Az okok között is az eredménytelenséget hozták fel. Hetedik éve dolgoztam már az MLSZ alkalmazásában, és elég friss még ez a történet. Megvárom, amíg kicsit leülepszik a döntés, és utána majd meglátjuk, hogy milyen lehetőségekkel találkozom a jövőben.

Olvasói sztorik