Hírek

Megy vagy marad Róth Antal?

Pintér Attila szakmai felügyelete minden bizonnyal az U21-csapatra is kiterjed majd.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amikor december közepén kinevezték a magyar válogatott élére Pintér Attilát, a sajtótájékoztatón az MLSZ elnöke, Csányi Sándor azt mondta, az új szövetségi kapitány hatáskörébe tartozik az U21-válogatott is.

Az élvonalbeli klubok edzőivel, képviselőivel folytatott pénteki megbeszélésen Pintér arra kérte kollégáit, tegyenek javaslatokat, hogy saját csapatukból kiket tartanak alkalmasnak a kerettagságra a felnőtt és az U21-es válogatottnál, mert a vezetőedzők segítségével összeállított listát is szeretné felhasználni az összetartások kereteinek kijelölésekor.

Ebből a két megnyilvánulásból egyértelműen kiderül, hogy Pintérnek köze lesz az U21-válogatotthoz is. De mi lesz Róth Antal szövetségi edző sorsa? A Rangadó.hu ennek próbált utánajárni…

Először a szövetségben érdeklődtünk, ahol azt a választ kaptuk, hogy Pintér szakmai felügyelete minden bizonnyal az utánpótlás-csapatra is kiterjed majd, de konkrétumok ezzel kapcsolatban még nincsenek, így egyelőre az sem világos, hogy az új konstrukcióban lesz-e feladata Róth Antalnak, és ha igen, micsoda.

Mivel az edző pénteken, szombaton és hétfőn sem vette fel a telefonját, marad a logika. A közelmúlt eseményeit tekintve több esélyt látunk a távozására, mint a maradására. Az osztrákok elleni oda-vissza vereség sem nézett ki valami jól, de a közvélemény igazándiból az albánok elleni, hazai 0-2 után fordult a kapitány ellen. Ezután egy dörgedelmes cikk is született róla a sportgeza.hu oldalon, ahol örök vesztesnek titulálta a szerző.

Róth Antal neve az elmúlt években kimaradt a pletykarovatból. Bár korábban dolgozott a Pécs és a Haladás csapatánál, de mostanság nem kalkuláltak vele a klubvezetők, hiszen tudták, hogy biztos helye van az utánpótlás-csapat élén. Ez a tendencia is megtörni látszik, hiszen az MVM Paksnál komolyan felvetődött a szerződtetése a Győrbe távozó Horváth Ferenc helyére.

Olvasói sztorik