NB I

Kétgólos hátrányból döntetlen

A szünetben a házigazda Skócia 2-0-ra vezetett, de a folytatásban egyenlített a magyar U21-válogatott.
Nemzetközi U21-es barátságos mérkőzés
Skócia – Magyarország 2-2 (2-0)
Dundee, 3000 néző. Játékvezető: Liesveld (holland)
Magyarország: Jova L. – Szolnoki, Lang, Poór, Baráth (Kelemen D., 74.) – Nagy G. (Szakály A., 82.) – Gyurján B. (Vass P., 82.), Kovács I., Vécsei, Radó – Bacsa (Ugrai, 86.). Megbízott edző: Csábi József
Gólszerzők: Fraser (26., 38.), illetve Radó (70., 87. – a másodikat tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Felkészülési mérkőzést játszott Skóciában a magyar U21-válogatott, amelynek még nem alakult ki a végleges szakmai stábja, ezért megbízott edzőként Csábi József irányította a fiatalokat.

Az első félidő kiegyenlített játékkal indult a mintegy háromezer szurkoló előtt megrendezett mérkőzésen. Ez az időszak nem hozott folyamatos játékot, a holland Richard Liesveld játékvezető a legkisebb szabálytalanságokat is lefújta. A 26. percben egy túl szigorúan megítélt 16 méteres szabadrúgásból a skótok megszerezték a vezetést: Marcus Fraser lapos, erős lövését nem védhette Jova Levente (1-0).

A mezőnyben továbbra is kiegyenlített maradt a meccs, a magyar válogatottnak is volt esélye a gólszerzésre, a 33. percben egy szép akció végén Radó András kerülhetett volna ziccerbe, de a bíró les miatt megállította a támadást. Bacsa Patrik és Baráth Botond egy-egy lövése ugyancsak veszélyes volt, ám gólt a skótok szereztek, a 38. percben egy jobb oldalon indított akció végén Fraser lőtt a kapuba (2-0).

A második félidőben nagy mezőnyfölényben játszott a magyar válogatott, és a helyzetek sem maradtak el: az egyik legnagyobb a 49. percben adódott, amikor Bacsa hagyta maga mögött a teljes védelmet, beadásáról azonban lemaradtak az érkező támadók. A skótok nem bírták a nyomást, a hetvenedik percben, a sokadik magyar támadás végén egyik védőjük kezezett a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőből Radó András higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt (2-1).

A gól után még veszélyesebb lett a mieink játéka, a hazaiak szinte a térfelükről sem tudtak kijönni. Veszélyes lehetőségekben sem volt hiány, előbb Vécsi Bálint lövése tévesztett kevéssel célt, majd Kovács István próbálkozása után a lécet súrolva hagyta el a pályát a labda. A 87. percben egyenlítettünk: Radó futott el a bal oldalon, majd ő volt a befejező is, közelről vette be a skót kaput (2-2).

A hajrában Radó a győztes találatot is megszerezhette volna, de ez a lehetőség kimaradt, így végül 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó – tudósított az MLSZ honlapja.

– Az első félidőben sem játszottunk alárendelt szerepet, bár ekkor még nagyobb számban becsúsztak hibák a játékunkba, ezért kétgólos hátrányba kerültünk. A szünetben még bátrabb játékra biztattam a fiúkat, és a fordulás után kimondottan jó iramot diktáltunk, miközben higgadt, jó döntéseket hoztunk, és így megérdemelten egyenlítettünk. A második félidei a tempóra, a bátor és precíz játékra lehet építeni a jövőben is – mondta a lefújás után Csábi József.

Olvasói sztorik