NB I

„Későn állt össze a keret”

Csizmadia Csaba reméli, hogy mihamarabb összekovácsolódik a csapat, és pontot szerez a Fradi ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több csapat kerete is jelentősen változott a nyáron, Pápán ráadásul még az edző is új, hiszen immár Mátyus János irányít. A Lombard FC az első fordulóban a Videoton otthonában játszott, és 3-0-ra kikapott. A vendégeken látszott, hogy még nem teljes az összhang, de ezt a komoly játékosmozgás miatt nem is várhatta senki. Szegény embert az ág is húzza, hiszen a pápaiaknak nagyon nehéz a sorsolásuk. A második fordulóban a Ferencvárost látják vendégül.

A Rangadó.hu megkeresésére Csizmadia Csaba, a Lombard tapasztalt védője elmondta, furcsán érzi magát, amikor egykori csapata ellen játszik, és hozzátette, a Fradi ellen is nagyon nehéz találkozóra számít.

– Ez elég furcsa érzés. A Videoton ellen is átéltem, hiszen korábban ott is játszottam. Magyarországon a Fradi a leghíresebb csapat, és nagyon jó játékosok alkotják. Tapasztalatból tudom, hogy mindenki őket akarja legyőzni és ellenük készülnek a legjobban. Mátyus Jánossal beszélgettünk a zöld-fehérek elleni mérkőzésről. Szóba került, hogy nem akarunk átesni a ló túloldalára, és a saját játékunkat kell játszanunk. Nem fogjuk megadni magunkat, ebben biztos vagyok – kezdte Csizmadia Csaba.

– Hogyan értékeli a Videoton elleni mérkőzést?
– Sajnos nagy hátrányunk, hogy elég későn állt össze a keret. A mérkőzésen a Videoton nem dolgozott ki sok helyzetet. Az összes gólja pontrúgásból vagy egyéni hibából született, elég csak a második találatra gondolni.

– Mikorra várható, hogy összeérnek a pápaiak?
– Remélem, minél hamarabb. Aki a sportágban, vagy akármilyen labdajátékban jártas, az tudja, hogy ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Nem lesz egyszerre ütőképes a csapat. A Ferencváros elleni mérkőzés előtt is mindenki a zöld-fehéreket tartja számon esélyesként. Hazai pályán játszunk és bármi előfordulhat. Megpróbálunk pontot, vagy akár pontokat szerezni.

– Mennyire borította fel a csapat megszokott életét, hogy az U19-es Európa-bajnokság miatt sokszor volt foglalt a stadionjuk?
– Csak minimálisan. Talán az utolsó héten érzékeltünk ebből bármit, de úgy érzem, elviselhető volt.

Olvasói sztorik