NB I

A visszatérő csatár szerint kevés ideje van a Lombardnak

Faggyas Milán másfél év után játszott ismét az NB I-ben; a Fradi ellen már győztes csapat tagja lenne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton ellen kezdte az élvonal legújabb idényét a Lombard Pápa. A szombati találkozón egy félidőt emberelőnyben játszott Mátyus János együttese, ám két gólt is kapott, így végül sima 3-0-s vereséget szenvedett.

A székesfehérvári vereség vegyes érzéseket válthatott ki Faggyas Milánból: a másodosztályú Soprontól érkező támadó másfél év után lépett pályára ismét az NB I-ben, és kezdőként mutatkozott be a Pápa csapatában. A 25 éves csatár a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, csalódáskeltő a 3-0-s vereség, ám a Fradi ellen javítanának a rossz rajton.

– Milyen érzéssel tért vissza az élvonalba?
– Nagyon jó érzés volt ismét az első osztályban szerepelni. Azonban kicsit többet vártunk a kezdéstől, szerettünk volna pontot, pontokat szerezni a Videoton otthonában. Ez sajnos nem sikerült – kezdte Faggyas Milán.

– Mi hiányzott ezen a találkozón, illetve mikorra állhat össze a Lombard játéka?
– Az előrejátékban nem tudtunk felfejlődni a Videotonhoz. Ahogy az edzőnk is elmondta, nagy volt a játékosmozgás nyáron, kicserélődött a keret. Inkább a védekezésre fordítottunk nagyobb hangsúlyt, a támadójátékot még láthatóan gyakorolni kell. Az idő szorít bennünket, a bajnokság már elkezdődött, nincsenek heteink a felkészülésre. Napról-napra azért dolgozunk, hogy egyre jobb játékkal rukkoljunk elő.

– A sorsolás sem túl kedvező, hiszen a Videotont követően a Ferencvárossal találkoznak. Nehéz meccs lesz?
– Tisztában vagyunk vele, hogy a Videoton után egy újabb nehéz ellenfél vár ránk, jó csapatot látunk vendégül a Fradi személyében. Hazai környezetben azonban mindenképpen a győzelem a cél. Nyilván lesz egy ellenfél is a pályán, de a hétfői edzéstől kezdve már csak a Ferencvárosra készülünk, biztos vagyok benne, hogy a vezetőedzőnk maximálisan felkészít minket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik