NB I

Pápáról igazolt légióst a DVTK

A 24 éves elefántcsontparti csatárt, Georges Griffiths a borsodiaknál folytatja pályafutását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gólerős támadót igazolt a DVTK, ráadásul olyan játékosét, aki számára nem ismeretlen a magyar mezőny. Georges Griffiths az élvonal előző idényében nyolc alkalommal talált be az ellenfelek hálójába.

A 24 éves Griffiths az elefántcsontparti FC Sirocco csapatában nevelkedett, felnőtt karrierjét az ASI d’Abengourou csapatában kezdte, ezután bekerült hazája U23-as válogatottjába. 2012-ben a sokszoros cseh bajnok és Bajnokok Ligája-szereplő Sparta Praha labdarúgója lett. Innen vezetett az útja Pápára, ahol meghatározó játékosként számoltak vele.

A 2013–2014-es idényben 25 bajnokin nyolc gólt lőtt, amivel a csapat házi gólkirálya lett. A Magyar Kupában négy találkozón egy gól, míg a Ligakupában öt mérkőzésen két találat állt a neve mellett.

A mai napon Georges Griffiths átesett a szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírta szerződését Diósgyőrben.

– Örülök, hogy Magyarországon folytathatom a pályafutásomat, méghozzá az egyik legnépszerűbb klubban – mondta a DVTK honlapján Georges Griffiths. – Több szép emlék fűz Diósgyőrhöz, két éve a Pápa csapatával itt maradtunk benn az NB I-ben, tavaly pedig gólt szereztem. Akkor nem örültek a szurkolók, most az a célom, hogy hasonló találatokkal tegyem boldoggá őket. Több ajánlatom is volt, végül azért döntöttem a DVTK mellett, mert itt nagyszerű közegben, komoly célokért küzdhetek.

– Hosszú tárgyalássorozat végére tettünk ma pontot, büszkeséggel tölt el, hogy sok más nagynevű klubbal szemben minket választott Georges Griffiths – nyilatkozta Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Jó felépítésű, gyors, erős és ami mindennél fontosabb, gólerős támadót igazoltunk. Pápán közvetlen tapasztalatokat szereztem a képességeiről, ezért javasoltam bátran a szerződtetését.

Nyári játékosmozgás Diósgyőrben

Szerződést hosszabbított:

Lazar Marjanovics, Ivan Rados

Érkezett:

Antal Botond, Bori Gábor, Drazsen Okuka, Németh Milán, Takács Tamás, Bognár István, Georges Griffiths

Távozott:

Futács Márkó (lejárt a kölcsönszerződése), Vadász Viktor, Nenad Rajics, Zoran Kostics, Mohamadou Abdouraman, Gohér Gergő, Augusto Batioja, Vági András

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik