NB I

Eldöntötték helyette, mire van szüksége

Diósgyőrben nem akartak új szerződést adni Gohér Gergőnek, ezért kellett távoznia, de vasárnap visszatér!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Gohér Gergőnek szüksége volt a változásra hét év után, szerintem jól járt” – mondta a DVTK szurkolói ankétján Tomiszlav Szivics vezetőedző, aki már a nyári szünet kezdetekor eldöntötte, hogy nincs szüksége a 27 éves játékosra. A száznál is több élvonalbeli meccset játszó védőnek számos lehetősége volt, amelyek közül a Puskás Akadémia ajánlatát tartotta a legjobbnak, így végül Felcsútra szerződött, ahol együtt dolgozhat korábbi edzőjével, Benczés Miklóssal.

A bajnoki sorsolás pikantériája, hogy Gohér az első fordulóban, vasárnap rögtön Diósgyőrben lép pályára, de a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, szerinte a szurkolók jól fogják fogadni.

– Igaza volt a Diósgyőr edzőjének?
– Egyelőre nem tudom, majd a szezon dönti el, hogy a váltás jól vagy rosszul sül el, illetve milyen hatással lesz rám. Remélem, jól, és a hatás pozitív lesz! Diósgyőrben nem akartak új szerződést adni, ezért kellett távoznom. Hat évet töltöttem ott, nagyon szerettem a várost, a szurkolókat és azt a közeget, ami ott van – kezdte Gohér Gergő.

– Milyenek az eddigi tapasztalatai Felcsúton?
– Még nem vagyok öreg, fejlődni is tudok, és itt adottak a körülmények ehhez, és ahhoz is, hogy a csapat jó teljesítsen. Egyelőre minden rendben, az új társak befogadtak. Sallangmentesen mennek a dolgok, rendben zajlottak az edzőmérkőzések. Hogy ez mire lesz elég Diósgyőrben, azt nem tudom, hiszen ha valaki, én tudom, milyen nehéz ott játszani.

– Változott a szerepköre a pályán?
– Nem, semmit nem változott, remélem, ugyanazt fogom játszani. Ha tudok, szeretnék többet hozzátenni az eddigi teljesítményemhez, elsődlegesen a stabil védekezésben, illetve amennyire lesz erőm, a támadások segítésében is.

– Mire számít, jól fogadják majd a DVTK drukkerei?
– Csak remélni tudom, hiszen nem én akartam eljönni, hanem a szakvezetés nem tartott rá igényt.

– Figyeli a diósgyőriek Európa Liga-szereplését?
– Igen, megnéztem a meccseiket leendő ellenfélként, és a sok régi ismerős miatt is. Szurkoltam nekik, hogy továbbjussanak, de a következő feladat már sokkal keményebb lesz. Szerintem ugyanazt játssza a csapat, amit korábban: masszív védekezésből jól kontráznak.

Olvasói sztorik