NB I

Védekezésben kell még fejlődni

Polonkai Attila csapatkapitány idén a középmezőnybe várja a felcsúti együttest.

Kapcsolódó cikkek

Bő három hete kezdte meg a felkészülést a következő szezonra a Puskás Akadémia csapata. Az előző idényben 14. helyen záró felcsútiak az alapozás elején részt vettek a szombathelyi Király Kupán, majd Ausztriába utaztak edzőtáborba, ahol több mérkőzésen is pályára léptek. Az a legutóbbi felkészülési meccsüket szerdán, a Vasas ellen játszották, és emberelőnyben csak 1-1-es döntetlenre futotta tőlük.

A Rangadó.hu megkereste a felcsútiak csapatkapitányát, Polonkai Attilát, aki az eddigi igazolásokról, a felkészülésről és a szerdai edzőmeccsről is beszélt.

– Két vegyes csapattal álltunk fel, és úgy gondolom, elérte a célját az edzőmeccs, mert jó Vasassal találkoztunk – kezdte Polonkai Attila. – Az első félidőben kiegyensúlyozott meccset játszottunk, inkább a védekezésen volt számunkra a hangsúly – úgy érzem, hogy ebben kell fejlődnünk leginkább –, de emellett egy-két veszélyes támadásunk is volt. A terhelést megkaptuk, de ahogy mondtam, azért voltak olyan szituációk, amiben fejlődnünk kell.

– Elégedett az eddigi felkészüléssel?
– Szerencsére kiváló helyen edzőtáboroztunk, és elég sok edzőmeccset tudtunk játszani jó csapatok ellen. Sok fiatal került a keretbe, úgy gondolom, alakul a csapat. Annyival talán előrébb vagyunk, hogy tavaly még több fiatallal vágtunk neki az első osztálynak, most viszont úgy érzem, nagyjából kialakult a csapat gerince, ahova a fiatalokat be lehet építeni. Ennek a folyamatában vagyunk jelenleg, van még dolgunk az NB I-es nyitányig. Minden egyes napot ki kell használnunk, hogy jó rajtot tudjunk venni.

– Milyen képet festenek az eddigi edzőmeccsek? Alakul a csapat játéka?
– Úgy érzem, most már kezd kirajzolódni a csapat, és a társaság kezd ráérezni arra, hogy Benczés Miklós milyen játékot szeretne. A gyengénk egyelőre a védekezés, ebben van még egy kis hiányosságunk.

– Mit gondol az eddigi igazolásokról?
– Akik eddig jöttek, azok szerintem egytől-egyig erősítések. Hiányzott egy gyors szélső, ebben Harsányi Zoli nagy segítség, Gohér Gergő pedig rutinos védő, aki sokat segíthet a két fiatal középhátvédünknek. Úgy érzem, mindketten erősítést jelentenek. Érkezett még egy szerb kapus is, a szerdai edzőmeccs alapján úgy gondolom, hogy jó képességű hálóőrről van szó.

– A tavalyi feljutás óta jelentősen kicserélődött a csapat. Mennyire nehéz úgy dolgozni, hogy ennyi változás van a keretben?
– Szerintem az az ideális, ha van egy alapcsapat, és ahhoz csak néhány játékos csatlakozik. A mi csapatunk tavaly jutott fel, tehát korai stádiumban vagyunk, de a tavalyihoz képest szépen lassan fejlődik a klub és az együttes is. Talán megkönnyíti a helyzetet, hogy a tavalyihoz képest most már van egy stabil gerinc, amihez azért még néhány játékos szükséges. A mester azt mondta, várhatóak még erősítések, majd meglátjuk, hogy jönnek-e. Úgy gondolom, a jelenlegi keret egy jó középmezőnyre mindenképpen hivatott.

– Milyen helyezéssel lenne elégedett a következő szezon végén?
– Konkrét célkitűzés nem volt, de úgy gondolom, a kiesés elleni küzdelemnél a tavalyi csapat is többre lett volna képes. Idén mindenképp a középmezőnybe várom a gárdát.

– Mennyire tudta követni a világbajnokságot? Mi a véleménye a tornáról?
– Ha nem is minden találkozót, de sok meccset néztem. Nem vagyok nagy német-párti, de örülök, hogy ők nyerték meg a világbajnokságot. Amelyik csapatokat az elejére jósolták, ott mindenhol volt egy-két nagy sztár, akitől várták az eredményt. A németeket pedig élvezet volt nézni, ahogy csapatként játszottak. Mindenki tudta, hogy mi a dolga, mindenki mindig a helyén volt védekezésben és támadásban is. Taktikailag is tökéletes gépezetet alkottak, és a végén igazolódott, hogy a csapatmunka elérte a célját.

Olvasói sztorik