NB I

Orbán Gáspár visszavonul

A miniszterelnök fia abbahagyja a profi labdarúgást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Távozik Orbán Gáspár a Puskás Akadémia FC-től. A HVG.hu értesülései szerint a miniszterelnök fia az elmúlt napok történései után döntött így, mindezt a csapatával tegnap közölte. Ugyan ezt a Puskás Akadémia nem kommentálta és egyelőre nem hozta nyilvánosságra, de a visszavonulás ténye szerepel a Nemzeti Sport mai számának átigazolási körképében. A csapattól egyébként 13 labdarúgó távozik, és kilenc érkezik, Orbán Gáspár neve mellett zárójelben az szerepel, visszavonul.

Az Akadémia nem kívánt az ügyről nyilatkozni, a hvg.hu-nak azt mondták, keressék személyesen Orbán Gáspárt.

A miniszterelnök fia vasárnap este államfők, sportdiplomaták körében a VIP-páholyban nézte végig a brazil foci-vb döntőjét, amivel a sajtó kiemelten foglalkozott, és a mémgyárat is beindította. Ezért Orbán Gáspár kedden levelet írt a 444.hu-nak, hogy ő nem közszereplő, ezért ne közöljenek vele foglalkozó cikket. Levelét „Orbán Gáspár, magyar állampolgárként” írta alá.

A levél nagy port kavart a sajtóban, az RTL Klub híradójától egy ügyvédek által írt blogig a legtöbb médium foglalkozott vele, tehát Orbán Gáspár levelével pont az ellenkezőjét érte el: másfél napja folyamatosan róla ír a média.

„Szeretné, ha saját teljesítménye alapján ítélnék meg, és nem az alapján, hogy ki az apja” – mondta róla egy forrás, aki szerint ez már rég zavarja a miniszterelnök fiát. Arra a kérdésre, hogy Orbán Gáspár miért nem számított rá, hogy egy ilyen levéllel még inkább felkelti a média érdeklődését, a forrás azt mondta, valószínű, hogy a kormányfő fia indulatból írt a 444.hu-nak, nem gondolta végig, mit vált ki. Az Orbán-fiú szemléletmódját ismerő forrásunk szerint nem is az zavarta elsősorban, hogy írt róla a sajtó, hanem az, hogy folyamatosan „Orbán Viktor fiaként” írnak róla.

Orbán Gáspár a Videoton FC-nél nevelkedett, első NB II-es labdarúgó-mérkőzése 2010. október 23-án volt, majd egy évre rá profi szerződést kapott a csapattól. A Felcsút színeiben, NB I-ben elsőként idén március 8-án lépett pályára, amikor a Honvéd elleni, 0-4-re végződő bajnoki mérkőzésen csereként állt be a 78. percben.

Olvasói sztorik