NB I

Legyőzte szerb ellenfelét a Puskás Akadémia

A felcsútiak 2-0-ra győztek az FK Jagodina ellen, Ausztriában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar élvonal legutóbbi idényének 14. helyezettje, a Puskás Akadémia csapata felkészülési mérkőzésen a legutóbbi szerb bajnokság bronzérmese, az FK Jagodina ellen lépett pályára az ausztriai Wildonban.

Az első negyedórában enyhe mezőnyfölényben játszott a magyar csapat. A 24. percben húsz méterről, jó szögből elvégzett szerb szabadrúgás halt el a sorfalban, a kipattanó utáni lövést pedig bravúrral tolta ki a Puskás FC kapusa.

A 33. percben egy hatalmas lövés csattant a kapufán, közel járt a gólhoz a magyar csapat. Az első felvonásban enyhe mezőnyfölényben volt a Puskás Akadémia, a veszélyesebb helyzetek is a magyar csapat előtt adódtak, és egy alkalommal kapufáig is eljutott. A szerbekből hiányzott az átütőerő, de a szabadrúgásaikban és szögleteikben több veszély lakozott.

A szünetben mindkét csapat többet cserélt, a pályára lépő akadémista fiatalok pedig összehozták a vezető gólt az 56. percben. Négy perccel később kettőre növelte az előnyét a magyar csapat: Németh Erik tizenegyesből volt eredményes. A hetvenedik percben egy jogosnak tűnő tizenegyest nem fújt be a játékvezető: egy jobb oldalról érkező szerb beadás mintha a magyar középhátvéd kezéről vágódott volna le…

A mérkőzés legnagyobb szerb helyzetére a 77. percig kellett várni: a támadó egy remek kiugratás után kicselezte a kapust is, de kiszorított helyzetből már csak kapura gurítani tudott, így a gólvonalról a visszaérő magyar védők tisztáztak. A 83. percben ismét egy tizenegyes-gyanús szituációt engedett tovább a bíró a magyar kapu előtt, a hevesen reklamáló szerb játékos pedig sárga lapot kapott.

A hosszabbítás pillanataiban hatalmas védést mutatott be Hajdúch: egy húsz méterről elvégzett szabadrúgást tornázott ki a felső sarokból.

A győzelmet jobban akaró PAFC megérdemelten nyert 2-0-ra a képességeihez mérten gyengén játszó FK Jagodina ellen – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik