NB I

Hazai siker a Király Kupán

A házigazda Haladás a döntőben 2-2-t játszott a Puskás Akadémiával, majd tizenegyesekkel győzött.
Király Kupa, nemzetközi felkészülési torna – döntő
Szombathelyi Haladás – Puskás Akadémia 2-2 (1-1, tizenegyesekkel 5-4)
Szombathely
Haladás: Rózsa – Angyal, Zsirai, Dvorschák, Farkas M. – Jancsó – Városi, Nagy O., Rácz, Gyurján – Radó. Cserék: Gyurján M., Gyürü, Iszlai, Füredi, Zamostny, Varga G., Farsang, Kun B., Szalay, Fricz, Rózsa P. Edző: Artner Tamás
PFLA: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Spandler, Gohér – Polonkai, Papp M., Czvitkovics – Denkovics, Sallai, Tischler. Cserék: Mikola, Vachtler, Tar, Tamás, Fabio, Szakály, Hudák, Lencse, Makrai, Molnár T., Óvári. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Nagy O. (23.), Radó (76.), illetve Czvitkovics (tizenegyesből 29.), Lencse (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás a román élvonalbeli Concordia Chiajna, a Puskás Akadémia pedig az NB II-es Kaposvár ellen győzött 1-0-ra péntek délután, tehát a szombathelyiek és a felcsútiak játszhatták a felkészülési torna döntőjét.

A kilencedik percben Radó passzolt vissza egy labdát Rácznak, aki 23 méterről centikkel tévesztette el Hajdúch kapuját. A 13. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek: Radó ugratta ki a nagy helyzetben lévő Városit, aki azonban a felcsúti kapusba lőtte a labdát – nagy lehetőség maradt ki.

A 16. percben Farkas Márk labdája Radót találta meg a tizenhatoson belül, egy szép csellel helyzetbe hozta magát, de éles szögből leadott lövését bravúrral védte Hajdúch. Két perccel később Denkovics a félpályától vitte végig egyedül a labdát, 12 méteres, léc alá tartó bombáját Rózsa ütötte szögletre. A 23. percben megszerezte a vezetést a Haladás: Rácz adott jó labdát a jobb szélen Gyurjánnak, aki egy jó csel után kapura lőtt, Hajdúch éppen Nagy Olivér elé ütötte, ő pedig közelről a kapuba passzolt (1-0).

A 29. percben Iszlai buktatta Tischlert a tizenhatoson belül, a játékvezető a tizenegyes-pontra mutatott, a büntetőt Czvitkovics higgadtan értékesítette (1-1). A 45. percben Szakály Dénes iramodott meg a jobb szélen, az alapvonalról visszagurított labdáját a szünetben pályára lépő Lencse László sarkalta öt méterről Rózsa Dániel kapujába (1-2).

A 49. percben Radó szabadrúgására Dvorschák érkezett a hosszú oldalon, de nagy helyzetben mellé fejelt. A másik oldalon Denkovics cselezte be magát a tizenhatos belülre, majd lövésre vállalkozott, de eltörte a labdát, ami így mellé gurult. Többet volt a szombathelyieknél a labda, de helyzetig nem jutottak. A 72. percben Gohér parádésan ívelt Lencse felé, a csatár kapura csúsztatta a labdát, ami egy védőről szögletre pattant.

A 76. percben Zamostny kapott jó labdát a bal oldalon, majd a kapujából rosszul kimozduló Hajdúch mellett középre passzolt, ahol Radónak csak az üresen tátongó hálóba kellett passzolni (2-2). Mivel több gól nem született, az aranyéremről tizenegyesek döntöttek. A szombathelyiek nem hibáztak, a felcsútiak közül a második körben Gohér Gergő rontott, így 5-4-re a Haladás nyert, és első helyen zárta a XI. Király Kupát – tudósított a haladasfc.hu.

Különdíjak

Gólkirály: Lencse László (Puskás FC)

A legjobb kapus: Rózsa Dániel (Haladás)

A legjobb edző: Artner Tamás (Haladás)

A legjobb mezőnyjátékos: Radó András (Haladás)

Olvasói sztorik