NB I

Egyelőre jegelik a Marics-témát

A miskolciak most biztosan nem igazolják le a Pápáról távozó támadót, de rajta tartják a szemüket; az Európa Ligában a csoportkör a cél!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden este tartotta hagyományos szezon előtti szurkolói ankétját a DVTK. Az eseményen részt vettek a klub új játékosai, tehát Bori Gábor, Antal Botond, Takács Tamás, Németh Milán, Drazsen Okuka és Bognár István, valamint Tomiszlav Szivics vezetőedző és Árki Gábor sportigazgató.

– Én már annak is örülök, hogy ezúttal nem kell tolmácsolni, mert az új fiúk tudnak magyarul. Tavaly ilyenkor senki nem gondolta, én sem, hogy két kupadöntőt játszunk és kilépünk a nemzetközi porondra. Idén is hasonlók a céljaink. Várunk még néhány erősítést, hogy négy fronton is komolyak legyünk. Az a stratégiám, hogy megmutassam, magyar játékosokkal is lehet eredményt elérni, Bulgáriában kilencen voltak a kezdőben – kezdte Tomiszlav Szivics, aki szerint még erősíteni kell a keretet, de ha ez megtörténik, akkor a bajnokságban is előrébb léphetnek.

Árki Gábor ezt úgy fogalmazta meg:

– A soron következő bajnokságban az a célunk, hogy az élbolyban végezzünk, beférkőzzünk a legjobbak közé.

A vezetőedző elmondta, az Európa Ligában a csoportkörbe jutás a csapat célja.

A borsodiak szűkösen állnak csatárposzton, de Árki Gábor elmondta, hogy minden bizonnyal érkezik még olyan játékos a nyár folyamán, akinek a góllövés a feladata.

– Az erősítés folyamatban van, tárgyalásban állunk, óránként változnak a lehetőségek. Amit meg kellett tennünk, azt megtettük, augusztus végéig lehet igazolni, addig várhatók új játékosok. Felélesztettük a spanyol vonalat, de ez egy hosszabb folyamat, az átigazolási szezon befejeztével tervezünk személyes találkozót egy ottani klubbal. Csatárokkal – Magyarországon elismert csatárokkal – állunk tárgyalásban. Nem egyszerű feladat, mert Futács Márkók nem rohangálnak minden sarkon. Megpróbáljuk felvenni a harcot azzal a négy csapattal, akik komoly büdzsével rendelkeznek. Nem könnyű. Goran Marics járt Miskolcon, felmértük, de úgy találtuk, hogy jelen állapotában nem jelent erősítést, ami nem jelenti azt, hogy később nem lesz a DVTK labdarúgója, mert jó játékosnak tartjuk.

Az MLSZ szinte minden héten komoly pénzbüntetéssel sújtja a DVTK-t; egy szurkoló arra volt kíváncsi, mit lehet tenni azért, hogy ezek a szankciók megszűnjenek.

– Megtesszük a lépéseket azért, hogy az MLSZ szankcióit mérsékelni tudjuk. Szerencsére Tomiszlav Szivics büntetését is mérsékelték, ami nagy munka volt. Azonban a szabályokat be kell tartani – mondta Árki Gábor.

– A bírókat nem szabad kommentálni, kaptam erről egy szép hosszú írást, azért késtem, mert éppen ezt olvastam most is – viccelődött a vezetőedző. – Nagyon becsülni kell azokat, akik ennyit utaznak a DVTK-ért, mindig meg is köszöntem. Csak azt kérem, ne szidjátok az UEFA-t és az MLSZ-t mert van jobb helye a pénznek.

Egy kérdező arra volt kíváncsi, miért nem hosszabbítottak szerződést a távozókkal, és Szivics erre is részletesen válaszolt.

– Futács Márkót nem volt esélyünk megtartani, Vadász Viktort és Zoran Koszticsot szerettük volna, de nem sikerült. Mohamadou Abdouraman jó játékos, de nem illett a stílusunkba. Gohér Gergőnek szüksége volt a változásra hét év után, szerintem jól járt. Augusto Batioja jó gyerek, rendes gyerek, csak nem tud gólt lőni. Az ő példája mutatja, nem szabad gyorsan ítélkezni, mert amikor ide került, akkor mindenki kritizálta, most pedig sajnálják a távozását. Nenad Rajics maradását is szerettem volna, azonban Antal Botond leigazolása után három kapust már nem tudunk megtartani, mert mindet nem bírta a büdzsé. Gelei Vince tehetséges, fiatal kapus, neki védenie kell, amire itt nem lett volna lehetősége. Antal és Rados jó, ha nem jön más, akkor még itt van Veréb Gyuri is…

Árki Gábor elmondta, azért zárt kapusak a csapat edzőmeccsei, mert az Európa Liga miatt az utolsó percben kötik le ezeket a találkozókat, de a rendőrség 15 napot kér az engedélyek megadására.

A Diósgyőr legközelebb csütörtök, Nyíregyházán lép pályára a bolgár Litex Lovecs elleni visszavágón. Az első meccsen 2-0-s magyar siker született idegenben.

– Nagyon kemény meccs lesz csütörtökön, mert erős az ellenfél. A kettő-null előny, a siker kapujában állunk, de meg kell dolgozni érte. Még nem jutottunk tovább, de már gyűjtjük az információkat a Krasznodarról is – árulta el Szivics.

Egyébként amennyiben továbbjutnak a miskolciak, akkor Debrecenben fogadják az oroszokat, csütörtökhöz egy hétre – írja a DVTK honlapja.

Olvasói sztorik