NB I

Bognár István a Diósgyőré

Eldőlt, hogy a mezőkövesdi játékos jövőre is az NB I-ben futballozhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy arról korábban a Rangadó.hu is beszámolt, az OTP Bank Liga előző kiírásának felfedezettje, a 23 éves irányító, Bognár István Diósgyőrben folytatja pályafutását.

A 23 éves Bognár István – az ötvenszeres válogatott Bognár György fia – a Mezőkövesd-Zsóry együttesétől érkezik. A fiatal irányító az Újpest csapatában mutatkozott be az NB I-ben, de stabil élvonalbeli játékossá a matyóföldi klubban vált. Tavaly a bajnokságban 24 mérkőzésen két gólt és hét gólpasszt jegyzett. A Magyar Kupában három mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett, viszont a Ligakupában 6 találkozón négyszer is eredményes volt.

– Örülök, hogy meg tudott egyezni a két klub és Diósgyőrbe jöhettem – mondta a DVTK honlapjának Bognár István. – A DVTK támadó focit játszik, nekem is a passzok, a kombinatív játék az erősségem, bízom benne, hogy hamar be tudok illeszkedni. Ebben biztosan segíteni fog a nagyon jó hangulatú Diósgyőri Stadion, nagyon várom már, hogy hazai pályán léphessek pályára Diósgyőrben. Tavaly sem volt rossz évem, de idén még jobb szezont várok magamtól.

– Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a fél NB I szerette volna leigazolni Bognár Istvánt, ezért különösen boldog vagyok, mert minket választott – osztotta meg örömét Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Személyben egy újabb magyar fiatallal erősödött a keretünk, aki a magyar futball egyik nagy ígérete, sőt már több is ennél, hiszen az előző két idényben a Mezőkövesd-Zsóry meghatározó tagja volt. Biztos vagyok benne, hogy fejlődése Diósgyőrben is töretlen lesz és teljesítményével a tavalyihoz hasonló sikereket érünk el.

– Jelentős anyagi áldozatot vállaltunk Bognár István leigazolása érdekében, aki befektetés a csapat jövőjébe – tette hozzá Szabó Tamás, diósgyőri ügyvezető. – Köszönjük a mezőkövesdi klub és különösen Tállai András elnök úr együttműködését. Ezzel természetesen még nincs kész a DVTK kerete, továbbra is mindent megteszünk a csapat megerősítéséért. A közeljövőben is érkeznek olyan labdarúgók – elsősorban csatár posztra -, akik további komoly erősítést jelenthetnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik